AKTUELNO

Predstavnici Srpske napredne stranke reagovali su danas na pisanja nekih medija o Branku Stefanoviću, ocu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji je preminuo od posledica koronavirusa, navodeći da su ti tekstovi objavljeni po nalogu Dragana Đilasa koji, kako tvrde, vodi medijsku kampanju protiv mrtvog čoveka.

 U odvojenim saopštenjima, reagovali su na tekst objavljen na jednom opozicionom portalu u kome piše da će javnost Branka Stefanovića pamtiti po, kako se navodi, aferama koje su vezane za trgovinu oružjem i državnu fabriku "Krušik", kao i kupovinu beogradskog hotela "Šumadija". 

Na to je šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković rekao da je smrt oca ministra Nebojše Stefanovića ogroman gubitak za porodicu i ljude koji su ga poznavali i dodaje da Đilas bez trunke srama i ljudskosti vodi "prljavu" kampanju protiv mrtvog čoveka. 

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

-Ovakvu monstruoznost niko nije mogao ni da zamisli, ali je bar svima u Srbiji sada jasno da je Đilas zaslepljen mržnjom i pohlepom, bez trunke normalnog i ljudskog u sebi - rekao je Mirković. 

Sekretar Gradskog odbora Beograd i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković uveren je da će narod u Srbiji pamtiti Đilasa po tome što se "besramno obogatio preko njihove grbače". 

Foto: beograd.sns.org.rs

-Kakve god laži smislio sa svojim dužnicima i uposlenicima, Dragane Đilase, istina je da je Branko Stefanović do svoje smrti živeo u istom stanu u kojem je živeo poslednjih 50 godina, a da se tvoje nekretnine i milioni ne mogu ni prebrojati - rekao je Marković. 

Kako je dodao, sav novac koji je Đilas uložio u političku borbu protiv Nebojše Stefanovića neće promeniti da je "bio i ostao pohlepni tajkun". 

-Jedina nova istina je da te u tvojoj opsednutošću da se vratiš na vlast nije sramota čak ni da blatiš nečijeg mrtvog oca, tek što je preminuo. To, Đilase, dovoljno govori o tebi i po tome će te Srbija, siguran sam, pamtiti - rekao je Marković. 

Član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić kaže da tekst o Branku Stefanoviću prevazilazi sve granice pristojnosti i da iza toga, kako tvrdi, stoji Đilas. 

Foto: Tanjug/Marko Trošić

-Niko od Đilasa, čoveka koji ne poštuje i maltretira majku svoje dece i njene članove porodice, nije mogao da očekuje ništa bolje jer su podmuklost i nasilništvo u njegovoj biti i sastavni deo njegovog kako privatnog, tako i političkog ponašanja - rekao je Jovičić i Đilasu poručio da je porodica svetinja i da se ni u čiju porodicu ne sme dirati. 

#Aleksandar Jovičić

#Aleksandar Marković

#Aleksandar Mirković

#Reagovanja