AKTUELNO

Idro Seferi, dopisnik iz Beograda za nekoliko medija iz regiona na albanskom jeziku, rekao je za TV PINK da postoje određene političe indicije da je neko hteo preranim objavljivanjem u javnosti optužnice Hašimu Tačiju, da spreči sastanak u Vašingtonu.

Seferi je rekao da se Tačijevi protivnici raduju i samoj najavi optužnice, kao i sastanku u Vašingtonu.

„Ovo što se pojavila optužnica a da nije potvrđena, pokazuje određene političe indicije, da je neko hteo da u nekom smislu prekine taj sastanak koji je trebalo da se dogodi u Vašingtonu“, rekao je Seferi.

Kako kaže, nejasno je još uvek ko je kriv i koja zemlja bi mogla da stoji iza toga.

Foto: TV Pink Printscreen

„Sve reakcije se svode na to da li je Haški tribunal mogao da ga tuži i da li sve ovo ima političku konotaciju“, rekao je Seferi i rekao da sa obe strane sumnjaju u vezi sa tim.

Ističe da je Hoti bio primoren da ne ide u Vašington.

Kaže da je Tači izjavio da je ovo sve fabrikovana farsa protiv njega.

Advokat Goran Petronijević je rekao da zapravo protiv Hašima Tačija nije ni podignuta optužnica, jer ona, kako kaže, postaje aktivna onog trenutka kada bude potvrđena.

Foto: TV Pink Printscreen

„To je skup indicija i dokaza koje je tužilaštvo prikupilo u određenom vremenskom periodu i od kojih je napravilo nacrt optužnice“, rekao je Petronijević.

Kako kaže, jako je važno i ističe da treba naglasiti da je faza istrage i faza do potvrđivanja optužnice, tajna.

„Sva lica se obavezuju da čuvaju o čemu su razgovarali sa tužilaštvom, sve dok optužnica ne bude potvrđena i objavljena“, rekao je Petronijević.

Kako kaže, nikada se u ovoj fazi nije objavljivalo da je optužnica podneta na razmatranje.

#Goran Petronijević

#Idro Seferi