AKTUELNO

Srpska lista najoštrije je osudila današnji, najnoviji brutalni napad na Srbe od strane kosovske policije na obeležavanju Vidovdana, na Gazimestanu, i zahteva najhitnije pronalaženje i kažnjavanje odgovornih za ovu institucionalnu represiju na veliki srpski praznik.

Prebijanja srpskih mladića uz šovinističke parole je sraman, nedopustiv čin kojim se na najbrutalniji način krše osnovna ljudska prava Srba na Kosovu i Metohiji, a čitava javnost podseća na težinu života našeg naroda, navela je SL u saopstenju.

Ističe se da je licemeran izgovor da su mladići isticanjem srpske zastave provocirali druge, posebno ako se zna da se širom Kosova i Metohije vijore zastave Albanije, koja nije zvanična zastava čak ni za kosovske Albance, a posebno nije za Srbe.

Srpska lista podseća da je od februara više od 30 napada u kojima su žrtve Srbi ostalo nerasvetljeno, pa je očito policija efikasna samo kada treba maltretirati i prebijati Srbe.

"Ovakvo derogiranje prava našeg naroda je apsolutno neprihvatljivo, što će zvaničnici Srpske liste istaći u razgovorima sa nadležnim ministrima u narednim danima", kaže se u saopštenju.

#Kosovo i Metohija

#Praznik

#Srpska lista