AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je dušu i po prvi put govorio i o temama iz privatnog života.

Vučić je rekao da mu nedostaje da provodi vreme sa najmlađim sinom Vukanom, i otkrio kako nadoknađuje vreme koje provede na poslu sa Milicom i Danilom, koji su stariji.

- Ja se nadam da ja njemu nedostajem, a on meni nedostaje mnogo - rekao je predsednik odogovarajući na pitanje koliko stiže da provodi vreme sa Vukanom, s obzirom na brojne državničke obaveze.

- Danilo je veliki, on samo da čuje tatu, kao ja moje roditelje. Više mu nisam potreban ni za šta. Ili svrati tata tamo gde on radi pa da popijemo čašu vina. A s Milicom, ona je strašno odgovorna i ona će biti izuzetno uspešna. Vrlo je čvrsta, jaka i strahovito sposobna. A što se Vukana tiče, on je sada u fazonu malog ratnika. Sad samo nosi mač. I ono što sva deca vole da gledaju, "Pepa prase" i ta čuda, on to ne gleda ni minut. Ali da uzme mač, da se naroguši i da se bori. Drveni mač naravno - rekao je Vučić, i dodao da će svako od njih da bira svoj put u životu, i da ne moraju da se bave politikom.

S obzirom da će predsednikova ćerka Milica uskoro da krene na fakultet, Vučić je rekao da je dobila više ponuđenih stipendija iz inostranstva.

- Ja ne bih voleo da ide, a sad... Ona je ta koja će da izabere svoju budućnost. Ja ne volim kad neko dugo ostaje sa roditeljima, do svoje 35. ili 40. godine. Osamostali se dete, razmisli šta želiš da radiš, to je tvoj izbor, tvoja budućnost. Šta god da odluči, videćemo - rekao je predsednik, i naveo da su Milica i Danilo potpuno različiti.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Kad pitam: "Milice, ajde mi reci da si dobila neku slabiju ocenu, da znam jel sve u redu", ona kaže: "Tata, imaš ti svog sina za te problematične stvari, mene ostavi na miru" - rekao je Vučić kroz smeh, i dodao:

- Potpuno su različiti, potpuno su drugačiji, različite sfere interesovanja. Milica ruski govori bolje nego srpski ili jednako, engleski kao ruski. Nemački sve bolje i ako bude išla u Nemačku onda će joj i nemački biti kao maternji. Ali ako ode, nemam pojma.

Odgovarajući na pitanje da li bi se razočarao ako deca krenu njegovim putem, prvi čovek Srbije je odgovorio:

- Svako od njih će da bira. Danilo, iako dolazi na stranačke skupove, razume to, ne mislim da ima tu želju. Milica će sad na studije - poručio je predsednik.

#Aleksandar Vučić

#deca