AKTUELNO

Bivši lider Demokratske stranke i nekadašnji premijer Vojvodine Bojan Pajtić umešao je svoje prste i u takozvane nezavisne studentske proteste u Novom Sadu.

On je, naime, kritikovao na društvenoj mreži Tviter novosadske demonstrante jer nemaju cilj, da bi samo nekoliko sati nakon njegovog tvita studenti izašli sa listom zahteva.

“Protest će se vremenom istopiti ako nema cilj. Dostižan cilj - smena rukovodstava RTS-a i RTV-a. Jer medijima ubijaju slobodu i budućnost”, napisao je Pajtić na svom profilu.

Na ovu poruku studentima odmah su se nadovezali Bojana Maljević i Srđan Dragojević iz “Apela 100”, koji je kandidovao Sašu Jankovića na predsedničkim izborima.

Poznati režiser Srđan Dragojević je tako zatražio promene u REM-u.

“Ništa bez promene u REM-u. Frekvencije su naše vlasništvo. Nezavisni, nepotkupljivi autoriteti, stručnjaci, akademici, umetnici”, napisao je on.

Rasprava se brzo proširila, ali ono što je interesantno jeste to da je samo nekoliko sati nakon ove rasprave objavljen spisak zahteva studenata, u kojem se kaže:

“Studenti predlažu da protesti traju do smene članova RIK-a, ‘zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda’, zatim razrešenje Maje Gojković, ‘zbog blokade rada Narodne skupštine’.”

Oni predlažu i zahtev za smenu direktora RTS-a i urednika informativnog programa RTS-a, “zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata”, kao i smenu članova REM-a, “zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava”.

Kao dodatak, studenti iz Novog Sada su naveli da će ukoliko se ne ispune zahtevi tražiti vanredne parlamentarne izbore i da će protesti trajati do ispunjenja zahteva.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na naše pitanje kako ovo komemtariše kaže da ga to nije iznenadilo.

- Uopšte me ne iznenađuje što je Bojan Pajtić formulisao zahteve ovog protesta. Siguran sam da je i građanima Srbije sada sve jasno - rekao je on.

Bojan Pajtić, koji je smenjen sa čela Demokratske stranke nakon debakla na proteklim parlamentarnim izborima 2016. godine, na ovaj način je najavio svoj veliki povratak u politiku, nakon samo nekoliko meseci apstinencije.

#Bojan Pajtić

#Predsednički izbori

#Protest

'