AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije i Predsednik SNS Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku Hrišćansko-demokratskoj uniji (CDU) povodom 75. godišnjice i poručio da se raduje nastavku snažne međusobne saradnje na planu evropskih integracija Srbije.

"Povodom 75. godišnjice Hrišćansko-demokratske unije (CDU) želim našoj sestrinskoj stranci mnogo uspeha u predstojećim godinama i snažnu vizionarsku snagu koja će usmeriti budućnost Nemačke i obeležiti njen put napred", istakao je Vučić u čestitki.

On je podsetio da je daleke 1945. godine CDU nastala kao konzervativna politička stranka desnog centra i naveo da je do danas ostala posvećena idejama slobode i demokratije, pragmatičnom i jasnom pristupu u jačanju ekonomije, posvećena unapređenju životnog standarda, sigurnosti i zaštiti svih svojih građana.

"Danas se uspeh CDU ogleda u 75 godina odgovornosti, prosperiteta, ekonomskog osnaživanja i socijalne sigurnosti, 50 godina sigurne i jake vlade, 5 izvanrednih kancelara, kao i u svima onima koji su doprineli uspešnom vođenju Nemačke na čelu sa CDU kroz niz izazova tokom prethodnih decenija", istakao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika."Kao predsednik Republike Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS), dozvolite da vas uverim u veliki značaj koji lično pripisujem našoj odličnoj saradnji kao ključnoj za ostvarenje zajedničkih ciljeva i podsticanje ekonomski orijentisanog razvoja koji su u najboljem interesu naših zemalja, a posebno naših mladih generacija. Posebno se radujem nastavku snažne međusobne saradnje na planu evropskih integracija Srbije, kako bilateralno tako i unutar naše stranačke porodice", istakao je Vučić.

On je naveo da i lično čestita 75. godišnjicu kancelarki Angeli Merkel, predsednici CDU-a Anegret Kramp-Karenbauer, svim predstavnicima i članovima stranke, uz želju da nastave s uspehom u godinama koje predstoje.

#Aleksandar Vučić