AKTUELNO

Vasilije Popović, zamenik glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista ''Alo!'', rekao je za Pink da, kada je u pitanju optužnica koju je Specijalni sud u Hagu podigao protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, se radi o jednoj velikoj igri svetskih sila.

- Po svoj prilici ovde su uključene pre svega SAD i Nemačka, a ono što je nama najbitnije jeste gde je tu naše mesto i kako ćemo mi proći u toj celoj situaciji - kaže Popović.

On je objasnio kako veruje da Zapadu nije stalo da Hašima Tačija osude i da, kako kaže, dođe do pravde nakon 20 godina.

- Imali su vremena, imali su dokaze, imali su sve da ga osude, međutim to nisu učinili - kaže on i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

- Nije slučajno što je optužnica podignuta tri dana pre najavljenog sastanka u Vašingtonu.

Navodi da su bitne posledice koje će imati Srbija povodom ove optužnice.

- U svakom slučaju je dobro, mi treba da podržimo i treba da pružimo svu pomoć tom sudu. U svakom slučaju imamo šest meseci kao period do kada taj optužni predlog mora da bude potvrđen i da Tači konačno budu uhapšen - kaže Popović.

Foto: TV Pink Printscreen

Bogdan Obradović, bivši selektor Teniske reprezentacije Srbije, rekao je za Pink kako je čitava Evropska unija, prema njegovom sudu, korumpirana.

- Mnogi američki senatori su takođe korumpirani. Prvi čovek Amerike je promenio politiku i to vidimo kada je u pitanju odnos Beograda i Prištine - kaže Obradović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovom mišljenu, procesi kojim se na videlo iznose zločini protiv čovečnosti, a koji su nad Srbima počinjeni na Kosmetu, sada izlaze na videlo, i taj se proces, kako navodi, polako privodi kraju.

#Bogdan Obradović

#Novo jutro

#Vasilije Popović