AKTUELNO

Britanska agencija Rojters i ruska agencija TAS S prenele su pod oznakom "hitno" vest da Srpska napredna stranka, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, na putu da pobedi na parlamentarnim izborima u Srbiji.

Rojters navodi, pozivajući se na projekcije Ipsosa i CeSID-a na osnovu delimično obrađenog uzorka, da je SNS osvojio 63,4 odsto prebrojanih glasova.

Britanska agencija ističe da je SPS na putu da bude drugi sa 10,3 odsto glasova, a da je SPAS bivšeg vaterpoliste Aleksandra Šapića na putu da bude na trećem mestu, sa 3,9 odsto glasova.

Ruska agencija TASS poziva se u svojoj vesti na preliminarne podatke Centra za praćenje izbora koji, kako navodi, pokazuju da je SNS osvojila 56,7 odsto glasova.

TASS prenosi i da je na drugom mestu SPS Ivice Dačića sa 11 odsto glasova, a da je SPAS Aleksandra Šapića osvojio 7,8 odsto glasova.

Agencija navodi da je, prema tim podacima, izlaznost na izborima u Srbiji 50,44 odsto.Italijanska agencija ANSA takođe je prenela da je SNS pobedila na današnjim izborima sa 63,4 odsto osvojenih glasova

#Izbori

#Pobeda

#SNS