AKTUELNO

Čestitke Aleksandru Vučiću zbog pobede na predsedničkim izborima 2. aprila, stižu sa svih strana sveta.

Nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću uspeh na održanim predsedničkim izborima i poručila da će nemačka vlada i u budućnosti pružati podršku i Vučiću i Srbiji.

- Poštovani gospodine premijeru, srdačno vam čestitam na uspehu na predsedničkim izborima 2. aprila - navodi se u čestitki.

Merkelova ističe da se Srbija nalazi pred velikim izazovima.

Čestitke i od slovenačkog predsednika

I Predsednik Slovenije Borut Pahor čestitao je premijeru Vučiću na izboru za predsednika Srbije, rekavši da se raduje saradnji u daljem produbljivanju dobrih i prijateljskih odnosa između dve zemlje i dijalogu o aktuelnim gorućim pitanjima, koja se tiču regiona i međunarodne zajednice. - Ovom prilikom želeo bih i da izrazim priznanje napretku koji je Republika Srbija dostigla u približavanju Evropskoj uniji, što je takođe rezultat uspešnog rada Vlade Republike Srbije - naveo je Pahor.Pahor očekuje da će Srbija kao značajni činilac stabilnosti u regionu, odgovorno nastaviti tim putem, pri čemu i dalje može računati i na podršku Slovenije.

- Odlučan nastavak reformi, dalji koraci u približavanju EU ali i regionalno pomirenje i saradnja predstavljaju važne zadatke. Nemačka vlada će pružati snažnu podršku vama i vašoj zemlji i u budućnosti - rekla je Merkelova, objavljeno je na veb-sajtu nemačke vlade.

Ona je dodala da se raduje nastavku saradnje sa Vučićem i na novoj funkciji.

- Želim vam sve najbolje, kao i puno sreće i uspeha u obavljanju vaših budućih zadataka kao predsednika - navodi se u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

#Angela Merkel

#Nemačka

#čestitka

'