AKTUELNO

Jedan od osnivača pokreta Otpor i organizatora puča 5. oktobra 2000. godine Ivan Marović najavio je svoj povratak u Srbiju. To ne bi bilo ništa neobično da pojedine grupacije, prema saznanjima Informera, ne planiraju da izazivaju nerede u Srbiji.

Foto: Printscreen Twitter

Kako piše ovaj list srpske bezbednosne službe dobile su informaciju od kolega iz inostranstva da je milijarder Džordž Soroš naložio svojim ljudima u našoj zemlji da po svaku cenu izazovu nemire.

Prema informacijama sa kojima raspolaže naša redakcija, ako se izuzmu najave Informera, haos u Srbiji planiran je još tokom prošle i početkom ove godine. Neredi nisu izvedeni, jer su pojedinci očekivali da će doći do promene vlasti u Srbiji, to jest na predsedničkim izborima. Veliki novac je ušao u Srbiju, a iz tog novca finansirali su se i pojedini opozicioni kandidati.

Pošto su opozicione strukture doživele debakl, i pošto su građani Srbije gotovo jedinstveno stali uz Aleksandra Vučića, pojedininim interesnim strukturama iz inostranstva ne odgovara ovakva situacija. Oni žele da imaju kontrolu u našoj zemlji. Zbog toga, pojačana je aktivnost na izazivanju nereda na ulici kako bi oslabili aktuelnu vlast.

Da je Aleksandar Vučić na izborima ostvario lošiji rezultat, da je imao nešto više od 50 odsto, interesne grupacije aktivirale bi sve svoje „plaćenike“ u Srbiji kako bi se pravili neredi i haos. Rezultat koji je Vučić ostvario na izborima dobro je poljuljao planove plaćenika. Sada postoji malo nejasna situacija kod ljudi koji su trebali da izazovu nered, jer je jedna struja spremna za nered na ulicama, dok druga čeka nove instrukcije i malo promenjenu situaciju.

Foto: Pink.rs

Međutim, prema svemu sudeći finansije koje i dalje pristižu iz inostranstva ujediniće sve one koji bi na ulici da menjaju vlast i da pokušaju da u Srbiji organizuju puč poput Arapskog proleća, ili da dođu do nečega kao što je Makedonski ili Ukrajinski scenario.

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je da svako ima pravo da izrazi svoj politički stav, ali ne nasilno, i upozorio da se izborni rezultati i volja građana ne mogu menjati na ulici.

Srbija je slobodna zemlja i u njoj svako ima pravo da izrazi svoj politicki stav, ali niko u politici ne može da traži opravdanje za cepanje slika pobijenih Srba sa KiM-a i uništavanje uspomena na ubijenu decu u Nato agresiji, koje su izložene ispred Skupštine Srbije, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vulin je, komentarišući protest i rušenje "Zida plača" ispred Skupštine Srbije, dodao i da nema opravdanja za kamenovanje policajaca i napade na javne objekte.

Foto: Tanjug

-Još u izbornom danu upozorio sam da kandidat DOS-a (Saša) Janković krši izbornu ćutnju, bez i jednog rezultata proglašava pobedu i drugi krug i tako priprema napad na izborni proces i izlaske na ulicu. Pokazalo se da sam bio u pravu - rekao je Vulin.

Može se, naravno, protestovati protiv Vlade, ali, upitao je Vulin, kakav je smisao protesta protiv naroda, protiv njegove izborne volje.

-Srbija ima razloga da bude ponosna što je mirna i stabilna, ali neće biti još dugo ako se izborni rezultati budu menjali na ulicama - rekao je Vulin.

-Sve političke stranke i udruženja koja organizuju proteste treba da preuzmu odgovornost za okupljanja i da ih sprovode u skladu sa zakonom kao i da spreče ponavljanje sinoćnjeg nasilja - upozorio je ministar i poručio da Srbija ne sme da potone u "makedonski" ili "ukrajinski" scenario.

#Protest

#Srbija

#planovi

'