AKTUELNO

Premijer Srbije predvodi srpsku delegaciju na Međunarodnom sajmu privrede.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Mostaru sa hrvatskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, uoči Međunarodnog sajma privrede koji se održava u tom gradu.

Najuticaniji hrvatski i BiH mediji pišu danas da će srpski premijer Aleksandar Vučić, koji je nadmoćno pobedio na predsedničkim izborima u Srbiji, već danas doputovati u Mostar, gde će prisustvovati svečanom otvaranju Međunarodnog sajma privrede.

Vučić će imati odvojene susrete sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem, a hrvatski mediji poseban akcenat stavljaju na susret dvojice premijera, Vučića i Plenkovića, uz podsećanje da je srpski premijer na sinoćnjoj konferenciji za novinare, nakon proglašenja pobede na predsedničkim izborima, rekao da ga već danas očekuje put u Mostar, te da će to biti važan dan za, kako je rekao, sve u regionu.

Vučić, Plenković i crnogorski predsednik Fili Vujanović će odvojeno danas razgovarati sa Čovićem i biće gosti na 20. jubilarnom Mostarskom sajmu privrede, koji će sutra biti svečano otvoren, piše sarajevski Dnevni avaz.

Ovogodišnji 20. po redu Međunarodni sajam privrede u Mostaru biće svečano otvoren sutra u prisustvu najviših zvaničnika zemalja regiona, a srpsku delegaciju predvodi premijer Aleksandar Vučić.

Kako je najavljeno na zvaničnoj internet stranici Međunarodnog sajma privrede u Mostaru prisutnima će se obratiti direktorka Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsednik Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i predsednik Vlade Hrvatske - zemlje partnera Andrej Plenković, koji će sajam proglasiti otvorenim.

Mostarski sajam će trajati do 8. aprila, najavljeno je na sajtu Predsedništva BiH. Vučić je i prošle godine predvodio državno-privrednu delegaciju Srbije na tom regionalnom sajmu.

#Aleksandar Vučić

#Dragan Čović

#Mostar

#Poseta

'