AKTUELNO

Pojedincima će ojačati ucenjivački kapacitet ukoliko Srpska napredna stranka nakon izbora ne bude mogla da formira samostalno vlast, ukazuju sagovornici Pinka, ocenjujući da je najvažnije da izbori prođu bez incidenata u normalnoj atmosferi.

Urednik portala Embargo Predrag Jeremić je rekao da će pojedincima jačati ucenjivački kapacitet ako SNS ne bude mogla sama da formira vladu. 

- Teško mogu da poverujem u tu neku novu koaliciju – rekao je Jeremić komentarišući mogućnost da se ostale stranke udurže i formiraju vladu, ako budu osvojili više od 50 odsto glasova građana.

Za njega je zanimljivo i kakav će biti odziv građana.

Kada je reč o delovanju opozicije i najavi Dragana Đilasa da će se sresti sa Tanjom Fajon, Jeremić je ocenio da on od nje treba da dobije nove smernice šta treba da radi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo do sada nije bilo dobro. Obradović se otreznio, da li je shvatio da je na pogrešnom smeru, jer su i njegovi najbliži saradnici protiv Đilasa – naveo je Jeremić.

Politički analitičar Branko Radun smatra da neće moći sve stranke da se udruže protiv Vučića, odnosno Srpske napredne stranke.

- Ipak postoji mogućnost da stranci vrše pritisak. Imali smo dosta nelogičnih koalcija poput koalcije DS i SPS, takozvanog istorijskog pomirenja – rekao je Radun i podvukao da  je važno da izbori prođu bez incidenata u noramalnoj atmosferi.

On je istakao da lažne vesti zbunjuju ljude i mogu da utiču na izbore.

Radun je istakao da nije stvar samo u prostoj većini za vladu, već da mora postojati jaka ili dvotrećinska većina za neke veće promene, kao i podrška javnosti.

- Ovde se okvirno znaju rezulatati izbora, zna se da je SNS na oko 50 odsto, da je SPS oko 10, da se ostale stranke bore za cenzus. Biće zanimljivo ko će proći cenzus – naveo je Radun i dodao da nije mala stvar da neko dobije tri odsto glasova, jer to znači da je 100.000 glasalo za nekoga, a 300.000 razmišljalo o tome.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, ako sve prijavljene liste prođu ili većina njih, imaćemo „cirkus u Skupštini“.

Radun je istakao da je priča o bojkotu, najviše je štete donela opozciji jer su se mesecima svađali između sebe.

#Branko Radun

#Predrag Jeremić

'