AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je fabriku ''Adient'' u Loznici koja se nalazi na površini od 13.000 kvadratnih metara, a zapošljava trenutno 840 ljudi.

Posle obilaska radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Loznici Vučić prisustvuje otvaranju fabrike ''Adient'' u ovom mestu koja proizvodi presvlaka automobilska sedišta.

Predsednik je rekao da je srećan što vidi veliki broj radnika u fabrici, 838 ljudi koji su time pomogli egzistenciju svoje porodice, posebno žene, jer, kako kaže, to su ne retko druge plate u porodici.

"Ovo će biti veliki impuls oporavku privrede u ovom kraju i doprineće napretku Loznice. Pogledajte šta smo uradili od 31. maja prošle godine", rekao je Vučić.

Kako kaže, veoma je teško dovesti investitora spolja, dodaje da su se trudili, borili i uspeli.

"Samo u ovu industrijsku zonu smo uložili preko 3 miliona evra", rekao je Vučić.

Kako kaže, Loznica postaje pravi veliki grad.

"To neretko bude druga plata u porodici i puno znači za pokrivanje troškova života", rekao je Vučić i izrazio zadovoljstvo što tu radi veliki broj žena, kao i mladih ljudi.Kako je rekao, nova fabrika je važna za ceo taj deo zemlje i daće veliki impuls napretku privrede i doprineti da u lokalnom budžetu bude više novca za puteve i projekte komunalne infrastrukture.

"Loznica je za nas strateško mesto i za nas je od izuzetnog značaja da može da napreduje i čuva svoje stanovništvo", rekao je Vučić.

Kako kaže, video je kod radnika zadovoljstvo i sreću što imaju posao, bez obzira, kako dodaje, što nije lak.

"Molim vas da tražite ono što je dodatno potrebno kao podrška države", rekao je Vučić, dodavši da ono što je uloženo u Loznicu u prethodne tri godine nije u poslenjih 70.

"Država Srbija je do sada uplatila 1,1 milion evra i uplatiće još značajnija finansijska sredstva da bi Adient mogao još upsešnije da radi u budućnosti. To kažem da biste imali tu vrstu odgovornosti, posto je danas teško dovesti investitora u našu zemlju. Samo u ovu industrijsku zonu država Srbija je uložila gotovo tri miliona evra, preko naših javnih preduzeća".Kaže da je jutros obišao prva tri odeljenja koja su potpuno rekonstruisana u bolnici u Loznici koja od 1987. kada su krenuli radovi ništa nije urađeno.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dodatno će se, kaže, ulagati i u specijalnu jedinicu Vojske Srbije u ovom kraju.

"Videćemo da sve puteve u čitavom Podrinju uradimo neuporedivo bolje", rekao je Vučić.

Predsednik kaže da će biti izgrađeno 13,6 kilometara duga obilaznica oko Loznice kako ne bi moralo da se ide kroz centar grada i podsetio da će biti izgrađeni i autoput Ruma - Šabac i brza saobraćajnica na potezu Ssabac - Loznica, pa će iz Loznice do Beograda da se putuje samo sat vremena."Krenuli su radovi i završićemo ih u roku", naveo je Vučić.

Ističe da imaju najbolju sobu za odmor u fabrici, koja poseduje sve od vožnje bicikla do pikada.

"Želim vam da dobro radite, a vi ste svojim marljivim radom vratili ugled ovom podnevlju i čitavoj Srbiji. Srećno i živela Srbija", rekao je Vučić.

"Život se na najbolji način varća u Podrinje. Ostaje da uložimo u Ljuboviju, Mali Zvornik i Bajinu Baštu", naglasio je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Saša Vodovar, generalni direktor Adienta u Srbiji, rekao je da su sa nestrpljenjem isčekivali momenat da se zajedničkim trudom otvori nova fabrika u Loznici.

"Prostire se na 13 hiljada kvadrantnih metara i namenjana je proizvodnji navlaka za automobilska sedišta. Mogu ponosno reći da kompanija Adient vrednuje Srbiju kao odlično mesto za poslovanje", rekao je Vodovar.

Kako kaže, uprkos pandemiji fabrika se adekvatno pripremila za povećanje proizvodnje u skladu sa potrebama klijenata.

"U Adientu verujemo da najbolje ideje dolaze od posvećenih zaposlenih. Naši zaposleni su učinili da se naša proizvodnja pretvori u proizvodnju maski u toku noći i uprkos krizi nastavili smo poslovanje", rekao je Vodovar i dodao da u fabrici nisu imali ni jedan slučaj zaraze Kovidom-19.

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, rekao je da mu je čast da u ime građana i saradnika pozdravi predsednika Srbije, kao i domaćina direktora fabrike kao i čitav njegov tim.

Foto: TV Pink Printscreen

"Ovo je važan i značajan dan za Loznicu. Postoje trenuci u životu svakog čoveka koji mu daju snagu i smisao da istraje u borbi, dok ga neki napadaju i sapliću. Sada je upravo takav trenutak. Loznica je prešla dug put. Zatekli smo je kao jednu od 10 najnerazvijenijih opština u Srbiji, a danas je to grad sa otvorenom perspektivom,grad budućnosti i to zahvaljujući podršci koju je imala svih ovih godina od države i predsednika", rekao je Petrović i zahvalio se svemu što su učinili za građane Loznice.

Kako kaže, Loznica značajno postaje privredno snažnija, što jeste njegov posao i misija.

"Preostaje mi da rukovodstvu i zaposlenima poželim puno uspeha u radu, a nama neka je srećan današnji dan i svi dolazeći dani koji će nam svakako trudom, posvećenošću pomoći da dostignemu cilj, a to je zaposliti narod i obezbediti bolju budućnost naše dece", rekao je Petrović.

Video poruku poslao je i potpredsednik Adienta za Evropu, Srednji istok i Afriku Majkl Bertlin, koji je poželeo dobrodošlicu u ime Dientovog izvršnog tima.

"Otvaranje fabrike je za nas veliki dan. Predsednik Vučić svojim prisustvom ovaj dan čini još bitnijim", rekao je Bertlin.

On se zajvalio na marljivom i dobro radu celom timu. Dodao je da su zaposleni u ČLoznici uložili dodatno vreme u vreme pandemije kako bi pravili maske u cilju zaštite od koronavirusa.

"Vama i vašim porodicama želim dobro zdravlje", rekao je na srpskom jeziku Bertlin.

#Aleksandar Vučić

#Loznica

'