AKTUELNO

Predsednika Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Loznici dobio je uveravanja da će radovi biti završeni do kraja aprila naredne godine.

Vučić je rekao da je Opšta bolnica u Loznici, čija su odeljenja renovirana dobila novu opremu, a da će i ginekološka i hirurška odeljenja biti gotova sledeće godine na proleće.

Vučić je zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom obišao prostorije bolnice koji se rekonstruišu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je konstatovao da bolnica lepo izgleda, kao i da će nakon završetka radova ona imati sve neophodne aparate za pomoć građanima.

Predsednik je naglasio kako je ljudima je potrebno da osete da će da imaju budućnost i istakao da je država zaslužna za ovu rekonstrukciju..

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Oko 700 dece rodi se ovde u Loznici, kada bi mogli nekako do 1.000 da dođemo - rekao je predsednik.

Vučić je istakao da mora da radi privreda kako bi se finansirao javni sektor, dodavši da je ona danas značajno jača iako nije nikada zadovoljan.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

-Srećan sam što minimalac ide 6 dana ranije od dogovorenog roka, rekao je predsednik u toku obilaska.

Dodao je da bolnice postaju deo životnog standarda.

Predsednik je rekao da će se od Beograda do Loznice stizati za sat i pet minuta nakon rekonstrukcije planiranih puteva i izgradnje novih.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je rekao da će bolnica dobiti skener i jedno sanitetsko vozilo do kraja septembra. Dodaje da će se raditi i angio sala, samo da pre toga mora da se reši pitanje sa obučenim ljudima.

"Ako privreda krene, pre kraja godine moguće je još jedno povećanje plata za zdravstvene radnike", rekao je Vučić, i dodao:

Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Ljudi su sada videli koliko je značajna zdravstvena nega i zaštita. Sada će više da vas cene i da očekuju od vas. Vama hvala na trudu i što brinete o našim ljudima.

#Aleksandar Vučić

'