AKTUELNO

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, posle obilaska rada na putevima u Raškom okruga, na pitanja o situaciji u SAD rekao je da snažna američka ekonomija može da znači snažnu ekonomiju Srbije.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara o stanju u SAD istakao da želi da narod Amerike prevaziđe svoje probleme i pokrene zamajac ekonomskog napretka.

- Iskreno želim i predsedniku Trampu sve najbolje - kazao je Vučić.

Kako dodaje, za nas i za našu zemlju je od velikog interesa da se u SAD smiri stanje jer snažna ekonomija Amerike znači i snažnu ekonomiju Srbije.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Amerika neće da izgubi interes za Kosovo. Njihov interes tu raste - naglasio je Vučić.

- Da čak ne govorim o ljudskom delu, da treba da budete uz narod koji je pretrpeo teške gubitke. Mi smo uz njih i tu smo da pomognemo - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija i Rusija imaju dobre odnose i da je ponosan na odnos naše dve zemlje i na to da je baš on dobio orden Aleksandra Nevskog.

Odgovarajući na pitanje novinara o merama koje je uvela takozvana prištinska vlada Vučić je rekao da time gube i Beograd i kosovski Albanci.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Komentarišući Lajčakovu izjavu o ubrzanju dijaloga Vučić je rekao da su se uvek velike sile mešale u naše balkanske stvari.

- Ja nisam slučajno rekao u svom govoru Balkan - balkanskim narodima u UN- naveo je Vučić.

Kako dodaje, to je rekao jer želi da mi odlučujemo o svojim pravima.

- Ipak će za ponešto morati da se pita i Srbija. Lepo je što su oni sve to odlučili, ali na kraju će i građani Srbije donositi odluke - kazao je vučić i dodao da se mora razgovarati sa svima.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Vučić je rekao da do sada nije video nijedan predlog takozvane kosovkse vlade za rešenje kosovskog pitanja, ali da će razgovarati i da će se dijalog nastaviti kada se za to stvore uslovi.

- Ja sam spreman uvek. Za mene je država važnija od partijskih stvari. Čak da me zovu kada imamo miting, ja ću da odem da se vidim, jer mi je Srbija najvažnija - rekao je Vučić.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara o stanju u Raškom okrugu kazao da je potrebno uraditi više.

- Dolazeći ovde video sam da imate veliki potencijal za razvoj turizma... Ima mnogo mesta za verski turizam, imamo fenomenalnu prirodu - rekao je Vučić.

#Aleksandar Vučić

'