AKTUELNO

Milan Lađević, glavni urednik Srpskog telegrafa, rekao je za Pink da ako ''duboka država'' u SAD pobedi, moguće je očekivati više sukoba u svetu.

- Dešavanja u Americi svakako se reflektuju na ceo svet i sve ljude to zanima. Važno je napomenuti da smo u prethodnom periodu imali situaciju da je Amerika dosta ovakvih ratova izvozila širom sveta - kaže Lađević.

Ukazao je na to da je svaki američki predsednik pre Donalda Trampa imao po jedan rat iza sebe.

Foto: TV Pink Printscreen

- U vreme Trampove administracije, osim verbalnog delikta, sukoba nije bilo. Duboka ratnohuškačka država koja svoj sistem izdržavanja i održavanja bazira na ratovima, bazira na sukobima - navodi on.

Objašnjava da se ta ''duboka država'' nije libila da zarad potrebnog rejtinga nekom političaru izazovu rat.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je bio primer Jugoslavije i Srbije kad su je bombardovali. Oni jako podržavaju ove nemira u Americi. To nisu potresi, to su nemiri, to je linč policije, linč policije koji nose američke zastave. To je zaista na ivici građanskog rata - ukazuje Lađević.

Jasmina Mandić, urednica časopisa Odbrana i bezbednost, rekla je za Pink da se bilo kakva značajna dešavanja i promene u nekoj većoj državi poput SAD razmatraju na globalnom nivou.

Foto: TV Pink Printscreen

- Uvek imate te različite teorije. Analitičari se podrobno bave tim događajima. Što se tiče ovoga u Americi, činjenicva je da je policijska brutlanost u Americi rezultirala smrću jendog Afroamerikanca - upozorava Mandić .

#Jasmina Mandić

#Milan Lađević

#Novo jutro

#Poliitka

#SAD

'