AKTUELNO

On je rekao da su izbori način na koji građani mogu da kažu šta misle, ali i da reforme moraju da se nastave.

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić izjavio je, nakon što je glasao na Novom Beogradu, da se nada da će Srbija ovim izborima obezbediti stabilnost i nastavak ekonomskih reformi i uspeha.

- Želim da verujem da nikome neće padati na pamet da destabilizuje Srbiju i da radi ono što je, na žalost, obećavao u izbornoj kampanji - rekao je on ističući da ne može da proceni ishod izbora.

Vučić je izrazio uverenje da će izlaznost biti velika i da će građani na demokratski način odlučiti o svojoj budućnosti. Rekao je da se nada uspehu i pobedi, a na narodu je da kaže šta želi i misli.

Foto: Tanjug

- Ja ću svaku odluku građana prihvatiti i priznati, a ukoliko budem poražen istog sekunda ću čestitati svojim protivnicima. Ukoliko bude drugačije, bilo bi pristojno nakon svih uvreda i najprljavije kampanje koju su vodili da bar umeju da čestitaju. Što se mene tiče potpuno sam miran. Radio sam najbolje što sam mogao za našu zemlju, a da li će narod reći da li je to dovoljno dobro, to ćemo videti večeras -  objasnio je Vučić odgovarajući na pitanje da li očekuje pobedu u prvom krugu.

Upitan da li će objedniti funkciju predsednika Republike i premijera kazao je da je to besmisleno pitanje. - Slušao sam da je sve u rukama jednog čoveka, ali to su besmislene optužbe. Ja ću poštovati Ustav i to je moja dužnost. Nadam se da ćemo biti u mogućnosti da ujedinimo građane i da Srbija nastavi na prosperitetom ekonomskom i političkom putu -  kazao je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Izbori

#Predizborna kampanja

#Predsednički izbori

'