AKTUELNO

Bugarska agencija BTA prenela je vest da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao u jednodnevnu posetu Bugarskoj gde se sastao sa premijerom te zemlje Bojkom Borisovim.

Borisov je gosta iz Srbije dočekao na aerodromu u Sofiji, odakle su zajedno otišli helikopterom u nadžor napretka izgradnje autoputa Evropa i balkanskog gasovoda.

"Izgradnja auto-puta Evropa je važna ne samo zbog dve države već je ključna za transport robe između Evrope i Azije", rekao je Borisov i istakao da je napravljen značajan pomak na izgradnji deonice duge 17 kilometara između Dragomana i Slivnice koja se nalazi između Sofije i granice sa Srbijom, a koja bi do kraja godine trebalo da bude završena.

Kako prenosi BTA, u toku je izgradnja 30 od 48 kilometara puta koji povezuje granični prelaz Kalotina sa glavnim putem i deo je panevropskog saobraćajnog koridora X (Salcburg-Beograd-Niš-Sofija-Plovdiv-Istanbul).

Agencija dodaje i da je Borisov upoznao Vučića sa izgradnjom gasovoda, koji bi trebalo da prođe kroz 11 administrativnih regiona na Balkanu.

"Projekat je izuzetno važan za energetsku bezbednost celog regiona Balkana", istakao je Borisov.

Nakon obilaska helikopterom izgradnje ta dva građevinska projekta, Vučić i Borisov su razgovarali o pitanjima od obostranog interesa tokom radnog ručka u Velikom Turnovu.

#Aleksandar Vučić

#Bojko Borisov

'