AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u zvaničnoj poseti Bugarskoj, na dan kada su otvorene granice između dve zemlje.

11:48 - Predsednik Vučić je na Instagramu pohvalio vožnju premijera Bugarske.

- Srbija voli Bugarsku i današnja poseta i ovaj obilazak koji je @boyko.borissov organizovao dovoljno govore o našoj bliskosti! I Boyko odlično vozi ovaj džip! - napisao je Vučić.

11:13 - Premijer Bugarske Bojko Borisov lično je danas vozio predsednika Srbije Aleksandra Vučića trasom budućeg gasovoda "Balkanski tok".

Borisov je, mimo protokola, seo za volan automobila i predsednika Srbije vozio duž rute na kojoj su u toku radovi na postavljanju cevi. Na početku je preneo da će gasovod u Bugarskoj biti dug 474 kilometara.

Borisov je radnicima predstavio svog visokog gosta iz Srbije, a Vučić se posebno pozdravio sa bugarskim radnicima."

Hvala premijeru Bugarske na vožnji trasom 'Balkanskog toga'", poručio je Vučić uz kratak snimak vožnje na svom instragm profilu "Budućnostsrbije".

9:44 - Vučić i Borisov iz helikoptera razgledaju auto-put Evropa, a zatim će obići gasovod.

- Sada se nalazimo, zahvaljujući našem prijatelju @boyko.borissov, u helikopteru, prošli smo Slivnicu idemo ka Dragomanu, da vidimo kako se radi magistrala, auto-put prema Srbiji. Do kraja sledeće godine bi naša bugarska braća to trebalo da završe i imamo do Sofije, ali i do Istanbula i Burgasa, auto-put, Beograd-Istanbul, manje od sedam sati, Beograd-Burgas manje od pet sati, to su odlične stvari. Posle obilazimo gasovod. Hvala našoj Bugarskoj braći na gostoprimstvu - objavio je vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

9:44 9:30 - Let iznad nove putne veze između Srbije i Bugarske sa Borisovim - Vučić je objavio na Instagram nalogu.

9:00 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u zvaničnu posetu Bugarskoj, na dan kada su otvorene granice između dve zemlje. Vučića je na aerodromu dočekao predsednik vlade Bugarske Bojko Borisov.

Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav

- Simbol prijateljskih odnosa dva naroda-predsednik Vučić u poseti Bugarskoj, na dan kada su otvorene granice između naše dve zemalje - objavljeno je na zvaničnom Instagram profilu predsednika Srbije, uz nekoliko fotografija sa aerodroma i sastanka dva zvaničnika.

Tokom posete, planiran je obilazak radova na izgradnji auto-puta od granice Srbije s Bugarskom do Sofije i gasovoda Balkanski tok, saopštila je ranije pres služba predsednika.

#Aleksandar Vučić

#Bojko Borisov

#Bugarska

'