AKTUELNO

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači optužio je odlazećeg premijera tih institucija Aljbina Kurtija i još nekolicinu ministara da se bave proizvodnjom droge i objavio snimak tvrdeći da se radi o njihovoj laoboratoriji za uzgoj narkotika u Prištini

Tači je u objavi na Fejsbuku optužio premijera Kurtija i porodicu ministarke pravde lažne države da su deo kriminalne grupe.

- Ove slike svedoče o jednoj od inkriminacija Kurti grupe i političke porodice ministarke pravde. Ovo su slike iz laboratorije za drogu u Prištini, koje su sa drugim članom ove kriminalne grupe, Đeljaljom Cvećljom, pre nekoliko dana pokušali da eliminišu kao inkriminišuće činjenice. Vreme je da se suočimo sa pravdom - napisao Tači na svom Fejsbuk nalogu.

Na njemu je objavljen i snimak na kojem se vidi sakriven prolaz i zatim prostorija u kojoj se uzgaja droga.

Odlazeća ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu izjavila je da se radi o kleveti i prljavoj kampanji predsednika tzv. Kosova i da njena familija protiv njega priprema tužbu u Švajcarskoj.

- Želela bih da vas obavestim da se u vezi sa njegovim optužbama i klevetama, članovi moje porodice sa švajcarskim državljanstvom konsultuju sa advokatima da tuže Hašima Tačija švajcarskom sudu. Sa druge strane, policija mora da demantuje Hašima Tačija jer ima tačne podatke. Neka izađu i javno progovore - napisala je Hadžiu.

#Aljbin Kurti

#Hašim Tači

#Kim

'