AKTUELNO

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković kaže da Nikola Jovanović i Borislav Novaković izmisljaju i mrze, jer za drugo, navodi, nisu ni sposobni.

Marković je rekao da su Jovanović i Novaković, kandidati za gradonačelnike Beograda i Novog Sada, bezbroj puta uhvaćeni u brutalnim lagarijama

- Količina izrečenih neistina i fikcija koje su nastale po principu 'tako smo mi radili i opet bi', najbolji su dokaz da Nikola Jovanović i Borislav Novaković znaju samo za laži baš kao i njihovi šefovi Vuk Jeremić i Dragan Đilas - rekao je Mirković.

Kako je saopštio Gradski odbor SNS Beograd, Mirković je naveo da je zanimljivo da o poštenju sa posebnim intenzitetom govori Novaković, koji je dobio nadimak "Bora Solunac", jer je o zakonu u Skupštini Srbije glasao u isto vreme dok je bio na službenom putu u tom grčkom gradu.

Za Novakovića je rekao da je više puta hapšen zbog raznih pronevera, da je buddžet Novog Sada oštetio za 1,3 miliona evra i da je osuđen na tri i po godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

- Ove reference kao i novi napadi na porodicu Vučić, očigledno su jedina preporuka da Jovanović odlučuje o sudbini Beograda, a Novaković Novog Sada pa da tako nastave sa, po njih korisnom praksom, pustošenja novca građana i uvećanja svojih računa kao što je to Đilas radio - rekao je Mirković.

Kako je naveo, građani se od "njihovih marifetluka" još uvek oporavljaju i zato Jovanović i Novaković, "dva predstavnika i kandidata najmračnijeg perioda naše zemlje ne bi danas dobili podršku ni da budu upravnici zgrada, a kamoli gradonačelnici".

Mirković je poručio da su Beograd i Novi Sad doživeli preporod od kada su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka na vlasti i da se to vidi na svakom koraku, a da oni koji su Srbiju upropastili mogu samo da izmisljaju i mrze, jer za drugo, kaže, nisu ni sposobni.

#Aleksandar Mirković

'