AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na prijemu medicinara koji su bili angažovani u Kovid bolnicama istakao je da su oni dali nadu svima, da država ceni njihov trud i rad i da će neki od njih biti odlikovani 28. juna na Vidovdan

On je medicinarima, koji su bili na prvoj liniji odbrane poručio da će oni uvek ostati junaci naše zemlje, heroji naše otadžbine.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić je rekao da je siguran da 99 odsto prisutnih nije imalo nekog u porodici koji nije imao nekog ko je zaražen ovim virusom.

Rekao je da se seća kada je svog sina ostavio u bolnici i dodao da je to učinio znajući da će o njemu brinuti oni koji to najbolje rade.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je poručio lekarima da su ljudima dali nadu i budućnost i rekao da je sada pitanje šta "mi možemo njima da damo, osim divljenja, zahvalnosti i aplauza".

Vučić je naglasio da će država i naše društvo na to pitanje dati odgovor koji su zaslužili, a to će biti mnogo bolji uslovi rada, veće plate i sigurnost. 

-Kada to uradimo, još nećemo moći da kažemo da ne dugujemo više ništa, ali ćemo moći da kažemo da smo dug bar malo smanjili - naglasio je on. 

Vučić je svima okupljenima rekao da "nije kritičar, kibicer i onaj ko dobacuje u pravu, već je u pravu onaj koji je u areni, koji se iznova bori i podiže, radi najbolje što ume za svoj narod".

- Mi smo mogli da računamo na vaš rad, borbu - rekao je Vučić svim okupljenima i naglasio "nikada toliko mnogo nas nije dugovalo tako veliku zahvalnost tako malom broju vas".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić se zahvalio medicinskim radima koji su, kako kaže, spasili svet i zahvaljujući kojima narod opet može da radi, živi i radi ono što najviše voli.

Podvukao je da će država poboljšati uslove rada, zdravstvene ustanove, kao i plate.

- Mi smo mnogo toga promenili u našem zdravstvu, a moraćemo da radimo još više, da ulažemo još više novca - najavio je Vučić.

View this post on Instagram

"Dragi lekari, medicinske sestre, vi ćete zauvek ostati junaci naše zemlje, heroji naše otadžbine! Borili ste se i uradili nešto što niko drugi nije mogao da uradi. To su dani koji će ostati upamćeni kao dani slave i vaših podviga. Znam koliko ste se borili! Mogli smo da računamo na vas, vašu borbu i vašu posvećenost. Vi, kojih nikada nije bilo dovoljno, uspeli ste više nego dovoljno. Dali ste nam nadu i mogućnost. Država će dati ono što ste zaslužili, nove bolnice, bolje uslove, veću platu i sigurnost. Hvala vam što niste brinuli o sebi, već ste brinuli o nama. To je osobina velikih ljudi!" - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je medicinske radnike, lekare i medicinske sestre, koji su bili angažovani u Kovid bolnicama. #dopobedezajedno

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Vučić je rekao da je 10 odsto koliko su uvećane plate tek početak.

- Postaraćemo se da i oni drugi, koje manje primećujemo, kao što su žene koje čiste, koje su u najtežim uslovima rizikovale svoje živote, čuvale bolnice od zaraze - hvala svima, hvala što ste brinuli o nama - rekao je Vučić.

Predsenik Vučić je najavio da će pojedini biti odlikovani 28. juna zbog borbe koju su pružili.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

-Kaže se da je spasiti jedan zivot isto kao i spasiti covecanstvo, a vi ste spasili citave svetove. Zahvaljujući vama, mi imamo budućnost i ovom zemljom hodaju i hodaće ljudi. Roditelji imaju priliku da imaju decu, a deca da imaju roditelje. Možemo ponovo da punimo škole, a ne bolnice, da radimo ono što znamo, da se pravimo važni i smejemo svakoj prošloj nevolji. Važno je da je prosla - rekao je Vučić. 

Vučić je ukazao da je u prethodnom periodu mnogo toga urađeno u nasem zdravstvu, ali da jos nije ucinjeno dovoljno, te da ce morati da se radi I ulaze jos vise novca. 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Rekao je da su epidemiolozi, na pitanje da li mogu da se ukinu mere, voleli da one traju još bar mesec dana da bi se osigurali, te dodao da je neophodno da se zaraduje I bori za oporavak provrede da bismo mogli da gradimo nove bolnice I damo vece plate.

Predsednik je rekao da je njegova mala primedba i savet da se ne okreću i ne osvrću na one koji će nešto da dobace, jer ne znaju koliko je medicinskom osoblju bilo teško, s čime su se suočili, kao I da je dobro sto su sve to uradili, kako bi oni mogli da se osvrću I dobacuju. 

-Vas junake našeg doba niko ne može da pobedi i zaboravi - rekao je predsedik.

Docent dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike, rekao je da ne treba govoriti kada je bilo najteže i dodao da je bilo teško preći na novi sistem rada.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako kaže, očekivalo se da infektološka služba bude prva koja će primiti udar i pomoći zdravstvenom sistemu.

Stevanović se zahvalio svima koji su pomogli da se infektološka služba pripremi za to da leči bolesnike i uradi ono što znaju.

-Mislim da govorim u ime svih infektologa, da nikada infektološka služba kao do sad nije imala ovakvu podršku - istakao je Stevanović i dodao da je u svakom trenutku reagovano pravoremeno.

-Svi zajedno smo uspeli da stignemo ovde gde smo sad. Uradili smo izuzetno veliki posao, sprečili smo nekontrolisano širenje infekcije - naglasio je Stevanović.

Vesna Obradović, glavna sestra klinike za Infektivne bolesti, u ime svih kolega zahvalila se predsedniku Vučiću na časti koju im je ukazao.

- Neizmerno smo srećni kada vidimo da to što radimo daje rezultate, tada ne mislimo koliko je bilo opasno ili naporno, jer to je naš posao, to je naš život - kazala je Obradović.

Foto: TV Pink Printscreen

#Aleksandar Vučić

#medicinski radnici

#prijem

'