AKTUELNO

Ideja bojkota opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju je pre svega pokušaj da obesmisli vladajući režim i izborni proces, a ispalo je da su tim pokušajem delegimitisali sami sebe, rekao je novinar "Politike" Aleksandar Apostolovski.

Kako kaže, nije uzalud Miroslav Lajčak govorio da bojkot nikako ne odgovora EU i da smatra da ta politička opcija je neprihvatljiva za evropsku porodicu naraoda.

Foto: TV Pink Printscreen

- U politici, sa jednom takvom odlukom, ne idete tako tvrdo, jer ukoliko se promene određene okolnosti razočarate svoje birače - rekao je Apostolovski za Pink.

Podseća i na proteste koji su bili pre oko godinu dana ispred Narodne Skupštine.

-I tada kada su okupili određeni broj ljudi, imali su neverovatne zahteve, da Aleksandar Vučić i Ana Brnabić podnesu ostavku. Taj zahtev je bio neverovatan i nemoguć i kada tako prevarite svoje građane i izađete sa tako ekstremnim zahtevom, onda se pitam koja im je bila ideja - rekao je on.

Kada je nastavljena kampanja, nakon ukidanja vanrednog stanja, čini se, kako kaže, da su predstavnici SzS zaista izgubili kompas u tom smislu jer su počele u njihovim redovima svađe i nesuglasice.

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da u politici istočenoevrospkih zemalja je uvek tako da onaj ko je bio u opoziciji može i da se ljuti.

Foto: TV Pink Printscreen

-Kada je SNS bio u opoziciji oni su nesumljivo i ozbiljno radili od mitinga do obilaska stanara i razgovora sa građanima. Ne možete da sedite u četiri zida i da budete ljuti na oponente. Normalno je da će oponenti da rade sebi u prilog, a ne vama - rekao je Anđelković.

-Ne možete da budete ljuti na narod, prosto je problem u vama, i morate nešto da menjate, ali niko neće da prizna da je problem do njega - dodao je on.

#ALEKSANDAR APOSTOLOVSKI

#Dragomir Anđelović

'