AKTUELNO

I dalje nije poznato šta mu je bila namera, ali je proglasio da je u svojoj nameri pobedio. Čestitamo mu!

Lider „Dveri“ Boško Obradović odlučio je danas da prekine štrajk glađu, nakon 11 dana zamajavanja javnosti i 10 noći provedenih sa gomilom kesa (nećemo spekulisati šta je u njima) iza zatvorenih vrata i u udobnosti svojih prostorija unutar Skupštine Srbije. 

Sve na stranu, lider „Dveri“ potrošio je ovo vreme smišljajući valjano opravdanje za to što svakodnevno sedi na stepeništu parlamenta. Ni jedan smisleni razlog Obradović nije izneo za svoje svakodnevno poziranje novinarima i uzaludne pokušaje da zaintrigira narod. Ni novinarima, ni narodu nije bio preterano interesantan. Prestao je da ga posećuje čak i šef Dragan Đilas. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Očekivao je da će štrajkom ubediti narod da nije nasilnik, da nije kriv za brutalno premlaćivanje poslanika Marijana Rističevića. Mislio je i da će mu građani pružiti podršku pa će brže-bolje pohrliti na ulice. Ništa se nije desilo i niko nije došao. 

Uzimajući sve izneto u obzir, dodajući i loše vremenske prilike i najavljeno nevreme, Obradović je rešio da, bez obrazloženja, prekrati svoj boravak na stepeništu. 

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ostaje nepoznanica šta je bila Obradovićeva namera i u čemu bi se ogledala njegova pobeda. Uprkos tome, lider „Dveri“ nakon prekida štrajka poručio je da je „uspeo u svojoj nameri i pobedio“.

#Boško Obradović

#štrajk glađu

'