AKTUELNO

Cilj crnogorskog režima je raskrstiti sa starim i stvoriti novi identitet kojim će se vladati nakon predstojećih izbora, ocenjuje direktor Centra za društvenu stabilnost.

Situacija u Crnoj Gori je alarmantna, kako po pitanju opstanka SPC, tako i po pitanju statusa srpskog naroda, ocenjuje Ognjen Karanović, direktor Centra za društvenu stabilnost. Prema njegovim rečima, nema sumnje da je crnogorski režim doveden do kraja i da je Milu Đukanoviću istekao rok. 

- Đukanović vlada Crnom Gorom već trideset i kusur godina, pokazao se kao vešt političar, ali ne i kao državnik velikog formata, već samo kao tehnolog vlasti – kaže Karanović. Ističe da se svako ugrožavanje opstanka režima spasavalo radikalnim potezima i merama.

Foto: Tanjug Video

U Crnoj Gori je, kaže, izvršeno „obačunavanje“ sa srpskim jezikom, ćirilocom, a da je za kraj sačuvana SPC, koja je i stvorila Crnu Goru. Izvršeno je, dodaje, i „obračunavanje sa precima“, a na ovaj način je ugrožena budućnost srpsko-crnogorskih odnosa, kao i mir i poredak u samoj Crnoj Gori. 

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je bio jedini način da se stvori novi identitet kojim bi Đukanović mogao da vlada. On želi da pred predstojeće izbore ponudi nekakav sadržaj, uz pomoć kojeg bi mobilisao biračko telo koje je sve tanje i tanje – kaže Karanović. 

#Crna Gora

#Novo jutro

#Ognjen Karanović

'