AKTUELNO

Predsednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, rekao je za Pink kako je jučerašnje ponašanje dela opozicije i njihovog lidera, Boška Obradovića, nedopustivo i da je potrebna snažniji odgovor policije.

- Na mene niko nije nasrnuo, čulo se kad sam dolazio. Nije niko mene opsovao. Ja sam narodni poslanik, ja zastupm jedan deo naroda i ja ne smem da ustuknem nikad - rekao je Šešelj.

Kako je on rekao, lider dela opozicije, Boško Obradović je ustuknuo pred njim i pravio se da ga ne vidi.

- Ja prvi nikad ne napam. Ja hoću da moje pravo ne sme niko da ugrozi - naveo je Šešelj i dodao da policija mora da se izbori sa ovakvim ponašanjem.

Kao dugogogodišnji narodni poslanik potvrdio je da je zakonom zabranjeno okupljanje ispred Narodne skupštine kada je u toku zasedanje.

- Oni se neprekidno okupljaju i tokom zasedanja. Ja sam protiv toga - kaže Šešelj.

Prema njhegovim rečima, Boško Obradović nije hrabar čovek.

- On nije hrabar čovek. Ja mislim da kada bi se on našao u zatvoru da bi kukao i zapomagao. On se sad junači i želi da isprovocira neku akciju misleći da će tako postati neprikosnoven u opoziciji - kaže Šešelj.

On je naglasio da je neophodno da državni organi reda i država moraju jasno da reaguju na ovako nasilno ponašanje.

- Onda će Boško Obradović, malo po malo, ostati bez tih ekstremnih sledbenika. Kad ljudi vide da svi oni idu po zatvorima onda ga neće više slediti - naglasio je Šešelj.

Osvrnuo se na to da Sergej Trifunoviuć nije ozbiljan političar.

- Evo vozio je auto, udario autobus i pobegao. Nisu mu, posle kaže, našli alkohol ali zato jesu drogu, i nije odgovarao. To je jedan rasturač. On svako društvo u kom se nađe rasturi - naveo je on.

Upozorio je na to da je jučerašnji incident koji je predvodio Boško Obradović ispred parlamenta bio organizovan.

#Novo jutro

#Vojislav Šešelj

<
'