AKTUELNO

Premijer Vučić je istakao da ne želi da zbog njega narod na Kosovu i Metohiji ispašta.

Nešto više od 48 sati ostalo je do kraja kampanje predsednika Srbije. Najaktivniji u finišu kampanje je lider SNS-a i predstavnik vladajuće koalicije – Aleksandar Vučić.

Premijer je, po planu, trebao sutra da prisustvuje mitingu u Leposaviću, na Kosovu, ali je rekao da ipak tamo neće da putuje.

- Mi smo monogo fini, pustili smo Vučića. Onda bi rekli da Vučić može da bude svega tri sata. Neći sutra na Kosovo i Metohiju. Verujem u ubedljivu pobedu na Kosovu i Metohiji. Miting je u Leposaviću zakazan. Doći će ljudi kojima treba neka dozvola - rekao je on.

On je rekao da su Tači, Mustafa i Hodžaj u dopisu pisali jedno, kako bi međunarodnoj zajednici pokazali da su fini, a preko medija puštali nekakve uslove, a sve to, kaže, ne dolazi u obzir.

- Oni su puštali uslove poput "Vučić sme na Kosovu da se zadrži tri sata, ili s kim sme, i s kim ne sme da dođe"...A Evropljani na to kažu "dajte još nešto da uradimo, da bi bile prištinske vlasti bolje volje" -  podvukao je Vučić.

- Ne idem na Kosovo, i neću da dozvolim da mi se određuje koliko vremena treba da provedem u svojoj zemlji - dodao je on.

Inače, prištinska štampa objavila je juče da Vučić može da ide na Kosovo, ali bez ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i ministra odbrane Zorana Đorđevića, dok je ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj rekao da Vučić može na Kosovu da boravi tri sata.

Vučić: Naša kamapnaja je načistija, naši spotovi imaju važne poruke!

- Mislim da nisam favorit, njih je desetorica pa su i imali više medijskog prostora – prokomentarisao je Vučić odnos njega i supranika u ovoj kamanji. Kako kaže, šanse da pobedi u prvom krugu su 50:50.-Mogu da pobedim u prvom krugu, ali i ne moram – kaže on - Moj cilj je drugačije postavljen, mislim da je moguće da pobedim u prvom krugu, kao što je moguće i da ne pobedim. Mislm da je važno da stanete iza svojih ideja i da kažete da ćete marljivo da radite svoj posao.

Vučić je takođe istakao da je ponosan na činjenicu da su od svih kadndidata vodili, kako kaže, najčistiju kampanju.

- Ovde jedna agresivna manjina maltretira one koji im se ne dodvoravaju, i ne pripadaju grupi iz „kruga dvojke“. Vređaju se intelektualci i akademici. Maja Gojković je doživel da je napadaju i dobacuju joj na izložbi Olje Ivanjicki – primetio je on.

Kako kaže, zbog toga se ranije danas u Šumicama obratio i razgovarao sa ženama.

- Žene niko ne sme da dira i uvek ću biti na njihovoj strani. Od prvog juna biće svako ko digne ruku na njih, biće kažnjen – dodao je on.

"Izbori se dobijaju rezultatima,ne Putinovom podrškom"

Premijer Vučić izjavio je da je tokom posete Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije razgovarao o nizu veoma značajnih pitanja i konkretnoj ekonomskoj i vojno-tehničkoj saradnji, ali je poručio da podrška ruskog predsednika "neće dobiti izbore", već rezultati i ocena naroda da li je dobro radio.

Upitan šta znači kada Putin najavljuje poklon u vidu MIG-a i naoružanja, on je rekao da veruje pre svega u težak, naporan i marljiv rad, i podsetio da te najave o poklonima nisu nove.

- Očigledno da je Putin želeo na određeni način da pomogne. Mnogo mu hvala na tome, ali izbore ne dobijate i ne gubite time, već zahvaljujući oceni naroda da li ste dobro radili u prethodnoj godini i šta nudite za budućnost - rekao je Vučić.

#Aleksandar Vučić

'