AKTUELNO

Potrebno je da se dogodi čudo, pa da bude drugog kruga.

Lider SNS Aleksandar Vučić ubedljivo će pobediti u prvom krugu predsedničkih izbora, sa osvojenih oko 52,5 odsto glasova.

To pokazuje najnovija procena kladionica, prema njihovim prognozama drugo mesto zauzeće dosovski kandidat Saša Janković sa 14,1 odsto , a iza njega je Vuk Jeremić sa svega 9,8 odsto procenata.

Lider radikala Vojislav Šešelj trebalo bi da dobije 7,68, a Luka Maksimović 7,25 odsto gasova. Daleko od njih je lider Dveri Boško Obradović prvi čovek DJB Saša Radulović kandidat DSS Aleksandar Popović i čelnik LSV Nenad Čanak.

I dalje većina istraživanja potvrđuje da Vučić pobeđuje u prvom krugu. Ako dođe do čuda i drugog kruga moguće je da Janković bude u duelu sa Vučićem jer ima malo više podrške nego ostali.

Politički analitičar Branko Radun podseća da su kladionice prošle godine prilično realno procenile ishod vanrednih parlamentarnih izbora.

Istraživanje javng mnjenja i sve agencije daju Jankoviću malu prednost u odnosu na druge opozicione kandidate i najčešće je on viđen kao broj dva.

- Šešelju uvek daju manju šansu nego što on dobije na kraju. Mislim da upravo Šešelj može da bude veliko iznenađenje i da bude drugi- zaključio je Radun.

#Aleksandar Vučić

#Predsednički izbori

#kladionica

'