AKTUELNO

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović ističe da su pristalice Dragana Đilasa ukrale aplauze ljudima koji su bili na prvoj liniji fronta i uspele da na taj način ponize naše medicinare.

„Ljudima koji su bili na prvoj lini fronta su ukrali aplauz. U istoriji će ostati zapisano da su zbog političkog cilja, namere da dođu na vlast nasiljem, čak u stanju da gaze preko heroja ove zemlje, a po ovome što radi Sergej Trifunović vidi se šta misle o ljudima starijim od 65 godina“, rekao je Milovanović za Pink.

On je pročitao tvit u kojem Trifunović brutalno vreća stariju komšinicu, ocenivši da takvim rečnikom pokazuju šta misle o ljudima starijim od 65 godina koji imaju svoj stav.

Kako je dodao, oni iz ove pošasti, nesreće koja je zadesila narod i ceo sveta hoće da ušićare poliitički jer njima odgovara haos i nasilje na ulicama. 

Ukazao je da čak pozivaju ljude da krše policijski čas navodeći da to nema nigde, iako se u drugim evropskim zemljama sprovode slične mere i ljudima je zabranjeno da nedeljama izlaze na ulicu.

Milovanović kaže da je sada lako pričati o svemu, kada je skoro sve gotovo, podsetivši da na predviđanja da će u Srbiji umreti od 1.000 do 5.000 ljudi.

On je dodao da će tokom kampanje građani videti šta je ko radio za ovo vreme.

Politički analitičar Nemanja Starović poručuje da svi koji se zalažu za pristojnu Srbiju moraju da osude Tvit Sergeja Trifunovića.

"Čovek koji je napisao te tvitove je lider političke stranke Pokret slobodnih građana, ne znam kako je taj nivo prostote u javnoj komunikaciji komplemtaran sa idealima građanskog društva za koje se barem nominalno zalažu. Tako nešto je naravno potrebno osuditi“, istakao je Starović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, zaista nam nije potrebno da podižemo društvenu tenziju u ovakvim trenucima kada se ceo zdravstveni sistem bori da prevaziđemo ove teške okolnosti da na takav način ekstremizujemo javno mnjenje, promovišemo tu vrsti prostote i primitivizma, dovodimo do sukobljavanja komšija.

 „Biće vremena za političko sukobljavanje, evo za nedelju ili dve dana ćemo nastaviti izbornu kampanju i svi će imati prilike da promovišu svoje programe pa i da kritikuju, ali se nadam da ovo neće biti vesnik daljih ekstremizacija i da građani to neće dozvoliti“, dodao je Starović.

Siguran je, kaže, da će većina građana imati jasan stav povodom ovakvog rečnika i komunikacije u poličkom životu.

„Nije mi jasno šta je namera Sergeja Trifunovića da li na taj način želi da se kandiduje kao lider koji će preskočiti izborni cenzus od tri odsto. Nisam siguran da će ovo doprineti. Mislim da kada se kampanja nastavi da će građani imati prilike da dobro razmisle i ocene kako se ponašao državni aparat“, dodaje Starović.

#Nemanja Starović

#Saša Milovanović

<
'