AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je danas, putem konferencijskog poziva, sastanak sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem.

Tema sastanka bila je saradnja Srbije i EBRD u uslovima pandemije KOVID-19, kao i njen uticaj na privredni rast Srbije i Zapadnog Balkana i na globalna ekonomska kretanja.

Predsednik Vučić je rekao da pandemija ima veliki uticaj na ekonomiju Srbije, ali da se pokazalo da su zdrave i stabilne javne finansije doprinele da budemo otporniji na taj uticaj od drugih u regionu. On je dodao da je stanje naših finansija takvo zahvaljujući i podršci EBRD.

Predsednik EBRD Čakrabarti je čestitao predsedniku Vučiću na tome kako je Srbija odgovorila na aktuelne izazove i rekao da je impresioniran preduzetim merama, posebno na fiskalnoj strani, što inače nije lako učiniti.

Predsednik Vučić je rekao da se nastavku dobre saradnje i da su investicije EBRD u privatni sektor, posebno u mala i srednja preduzeća, više nego dobrodošle.

Tokom sastanka je posebna pažnja posvećena planovima za saradnju EBRD sa lokalnim samoupravama, koje će doprineti razvoju gradova i mesta u Srbiji.

#Aleksandar Vučić

#Ekonomija

<
'