AKTUELNO

Lider Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj istakao je da je vanredno stanje uvedeno kako bi se pobedio koronavirus, kao i da će posle njegovog ukidanja o svemu moći da se raspravlja u skupštini.

Šešelj je za Novo jutro TV Pink rekao i da su kineski stručnjaci savetovali socijalno distanciranje i uvođenje što dužeg policijskog časa i istakao da je potrebno obustaviti skoro svaki socijalni kontakt.

Naglasio je da je Srbija uvela dobe mere i dodao da imamo relativno mali broj preminulih od virusa u odnosu na druge zemlje.

Osvrnuvši se na hrvatske medije koji pišu da se na ulicama vide vojne uniforme Šešelj je rekao da smo mi ponosni na našu vojsku.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne treba slušati Hrvate, oni nam nikad nisu želeli dobro. Smisao njihovog postojanja je da napakoste Srbima. Šta njih briga hoće li naši vojnici biti u uniformama na ulicama ili ne. Zašto ne bi bili - upitao je Šešelj.

Kako dodaje, treba istaći da je veliki broj zaražen koronavirusom zato što su pomagali građanima Srbije.

Šešelj je rekao da kada se ukine vanredno stanje građanima treba preporučiti da ne letuju u inostranstvu, a ministrima zabraniti.

- Vlada da zabrani svim ministrima da letuju u inostranstvu. Nije to kršenje ljudskih prava, jer ko ih tera da budu funkcioneri. Neka podnesu ostavku i letuju gde hoće - ocenio je Šešelj.

Foto: TV Pink Printscreen

On je naveo da će Srbija u pandemiji pretrpeti jak ekonomski udarac i da bi se on ublažio treba letovati u Srbiji i sprovesti akciju "kupujmo srpsko".

Kako kaže, treba učiniti sve da setva bude završena, da se kupuju samo domaći proizvodi i suzbija "uvoznička mafija".

- Jedino roba koja se ne proizvodi u Srbiji, a neophodna je, da se uvozi - rekao je Šešelj.

Lider radikala se osvrnuo i na BSG vakcinu ocenivši da su oni koji su njom vakcinisani otporniji na virus korone, od ljudi u Evropi koji nisu.

#Vojislav Šešelj

#koronavirus

<
'