AKTUELNO

Predsednica skupštinskog odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić rekla je da ne postoji briga jednog dela opozicione scene za zdravlje predsednika Aleksandra Vučića.

-Ne postoji briga, već je ideja, ono što je predsednik Vučić rekao, da se on ukloni iz političkog prostora, iz medijskog prostora, da ne postoji nigde, da se pokaže koja je zaista sposobnost predsednika da vodi državu u ovako teškim momentima - ocenila je Tomić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

-Ali da li bi ministar kao što je Zlatibor Lončar dozvolio da Vučić bude taj koji je pod uticajem koronavirusa i da može da funkcioniše u javnosti s obzirom na njegov splet svih zdravstvenih izazova koje postoje kod njega? Da li mislite da je on toliko neodgovoran da ne bi sproveo sve procedure kao prema bilo kom građaninu Srbije? Naravno da ne - istakla je ona.

-On je izašao kao ministar zdravlja sa takvom izjavom i sigurna sam da je predsednik Vučić rekao celom timu da se ispoštuje procedura koja važi za svakog građanina - dodala je Tomić.

Smatra, da je to, od strane jednog dela opozicije najgori vid politizacije koji su mogli u javnosti da sprovedu.

-Ovo nije trenutak za ovakva politička delovanja, ovo nije trenutak u kome treba da pokažete da ne postoji solidarnost i da se na kontu svojih političkih ciljeva obračunate sa svojim političkim neistomišljenicima. To je pokušaj da se bavite politikom kada građani Srbije pokušavaju da se bore za svoj opstanak - ocenila je Tomić.

-Neko ko je odgovoran za ovu državu je predsednik, on se bori za ovu državu i te rezultate na kraju vidite. Vidite kako su se druge države ponele prema ovakvim izazovima, kako se nisu snašle mnoge razvijene države, a vidite kako se jedna mala Srbija na jedan efikasan način snašla i ponela prema ovim izazovima - zaključila je ona.

#Aleksandra Tomić

<
'