AKTUELNO

Srbija je odlično reagovala po pitanju virusa, ekonomije i konstantno podiže ugled u svetu, rekao je za NOVO JUTRO televizijie Pink Dejan Miletić iz Centra za globalizaciju.

Miletić je istakao da je ekonomija posebno pogođena epidemijom koronavirusa i rekao da je država odredila set mera kojim želi da pomogne, pre svega privatnicima, i to je, kako dodaje, veoma bitno.

„Bez male privrede je teško zemljama kao što je naša da se izvuku. Suštinski ako na vreme izađemo iz korone, stvoriće nove šanse za Srbiju, baš zbog toga što će normalizovati svoj društveni, ekonomski i politički život“, rekao je Miletić.

Kako kaže, tada ćemo ući sa čistom situacijom, ali i sa ekonomskim šansama u novi period.

Foto: TV Pink Printscreen

„Srbija je donela fenomenalan paket mera“, rekao je Miletić.

Komentarišući politizaciju epidemije od strane Dragana Đilasa i Boška Obradovića i napade na predsednika Vučića i njegovu porodicu, Miletić je rekao da je to nedopustivo ponašanje i zadiranje u porodične odnose i život ljudi, posebno, dodaje, u trenucima opasnim po život.

„To je jad i beda. Koristiti situacije da okaljaš i oblatiš nekoga, ne priliči ozbiljnim ljudima, i to ne može nikome da donese nikakve poene“, rekao je Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, njega najviše interesuju rezultati, i konstatuje da je Srbija odlično reagovala na krizu, da je takođe odlično reagovala po pitanju ekonomije, kao i da konstantno podiže ugled u svetu.

„U ovoj konstalaciji, na čelu sa predsednikom Vučićem, Srbija ide napred, i to je jedino što mene interesuje. Da sam primetio da ide u kontra smeru, naravno da bih kritikovao“, rekao je Miletić.

On ističe da u Srbiji svi sve znaju, da je različitog mišljenja uvek bilo i biće, ali dodaje da to ne znači da neko sme na takav način da utiče na društvenu svest.

„Ovaj virus je pokazao ko je ko i ko je kakav. Moramo da imamo uvek u vidu da jedino na šta možemo da računamo u kriznim momentima jeste država“, rekao je Miletić.

#Dejan Miletić

'