AKTUELNO

Spoljnopolitička borba SAD i EU, dve različite politike i dva različita shvatanja sitaucije na KiM, rezultirala je padom vlade Aljbina Kurtija, kaže savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

Upitana o reakciji predsednika Aleksandar Vučića na sinoćno izglasavanje nepoveranja Kurtijevoj vladi u kosovskom parlamentu, Vasiljević je u ukljčenju rekla da je Vučić sinoć pomno pratio dešavanja na KIM, jer je imao sastanak sa delom svog tima, a da je sinoć takođe sve vreme bio je na vezi i sa ljudima iz Vlade Srbije koji su zaduženi za pitanje KiM.

- Ono što se desilo to je da je očigledno u pitanju spoljnopolitička borba SAD i EU, da su u pitanju dve različite politike i dva različita shvatanja sitaucije na KiM i to je, videli ste i sami, rezultiralo padom vlade Aljbina Kurtija - kaže Vasiljević.

Navodi da zaista ne zna šta će dalje biti i kako će se situacija dalje razvijati.

- U ovoj situaciju mislim da je predsedniku trenutno najbitnije da Srbija iz ovoga (zaraze koronavirusom) izađe zdrava i da izgubimo što manji broj stanovnika i da ćemo onda nastaviti da se bavimo svim ostalim problemima - kaže Vasiljević.

#Aleksandar Vučić

#Aljbin Kurti

#Suzana Vasiljević

'