AKTUELNO

Predsednik Nove srpske demokratije i član predsedništva DF Andrija Mandić obratio se danas predsedniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću, sa molbom da u što kraćem roku uputi pomoć Crnoj Gori, koja se nalazi u teškoj situaciji zbog epidemije koronavirusa.

"Poštovani Predsedniče Srbije, koristim ovu priliku da Vas zamolim da Vaše veoma dobre međunarodne odnose sa Kinom i drugim velikim državama, kao i potencijale sa kojima raspolaže država Srbija stavite jednim delom i u funkciju borbe protiv korona virusa u Crnoj Gori, kao što ste to, krajnje odgovorno i državnički, uradili u odnosu na Republiku Srpsku. Kao što Vam je poznato, u Crnoj Gori svaki treći građanin je srpske nacionalnosti, a ja Vam se danas obraćam kao predsednik jedine parlamentarne stranke koja u svom programu i nazivu nosi srpsko ime i koja je članica najjačeg političkog saveza u ovoj zemlji - Demokratskog fronta", naveo je u pismu Mandić.

On je pozvao da, u skladu sa mogućnostima, a imajući u vidu i situaciju u kojoj se nalazi i Srbija, pomogne Crnoj Gori kako bi se što uspešnije borila sa ovom pošašću.

"Naime, posebno je teška situacija na severu Crne Gore, koji je zbog dugogodišnjeg ekonomskog zaostajanja I siromaštva, ovih dana suočen sa nedostatkom neophodne medicinske opreme za borbu protiv Korona virusa. Imajući u vidu da u tim opštinama srpski narod čini dominantan dio stanovništva, cenim da bi država Srbija mogla značajno da pomogne u ovim teškim trenucima", naveio je Mandić.

Kako ističe, u Pljevljima, Bijelom Polju, a i u čitavoj Crnoj Gori nedostaju respiratori, testovi, zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju…

"Vaša pomoć ne bi pomogla samo srpskom narodu, nego svim narodima i građanima Crne Gore, koji znaju da u Srbiji uvek imaju samo prijatelja. Gospodine predsedniče, ovo su ona vremena u kojima smo upućeni na najbliže, a Srbija to jeste. Ovom prilikom, takođe, želim da Vam se zahvalim za to što Srbija snabdeva Crnu Goru prehrambenim proizvodima. Hiljade tona robe široke potrošnje svakog dana iz Srbije dolazi u Crnu Goru i tako se obezbeđuje sigurno snabdevanje za svaku porodicu u našoj zemlji. Ova bratska pomoć i solidarnost nas u potpunosti podsećaju na one teške dana kada je Crna Gora bila pogođena strašnim zemljotresom 1979. godine i kada bratska Srbija nije dozvolila da bilo šta fali ili nedostaje građanima Crne Gore", napisao je Mandić.

#Aleksandar Vučić

#Andrija Mandić

#Crna Gora

#Pomoć

'