AKTUELNO

Premijerka je morala da reaguje na zlurade komentare i teorije zavere koje na društvenim mrežama šire funkcioneri Saveza za Srbiju.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević imala je lapsus tokom svog gostovanja u jednoj TV emisiji, u kojoj je govorila o trenutnoj situaciji sa koronavirusom u Srbiji. Žena koja se svakodnevno trudi da građanima približi sliku stanja, informiše ih i edukuje o infekciji, našla se na meti dela opozicije.

Naime, Kisićeva je izjavila da se od prvog registrovanog slučaja koronavirusa, koji je u Srbiji zabeležen u prvoj nedelji marta, tačnije 6. marta, sve informacije objavljuju javno. Doktorka je, izgovarajući ovu rečenicu u programu uživo, napravila lapsus, izjavljujući da je prva infekcija izolovana 1. marta. 

Deo opozicije jedva je dočekao ovakvu grešku, koristeći temu koronavirusa u političke svrhe.

Greška u govoru bila je dugo očekivan povod za napad, pa je tako dr Kisić na nož dočekala Marinika Tepić, funkcionerka SzS. Sva srećna pokušala je da pokaže i dokaže da su izbori raspisani sa dva potvrđena slučaja koronavirusa u Srbiji. Tepićeva se dala u računicu, ali se onda oglasila premijerka Ana Brnabić. 

- Bravo, @MarinikaTepic , i ostali koji "otkrivate", delite i lajkujete ovakve "zavere". Bravo za solidarnost i podršku našim epidemiolozima koji moraju da troše i minut na objašnjavanje očiglednih lapsusa (1. mart umesto 1. nedelja marta). Samo #ostanikodkuce - poručila joj je premijerka.

#Ana Brnabić

#Marinika Tepić

'