AKTUELNO

Na Beogradski aerodrom Nikola Tesla večeras oko 19.45 sleteo je avion iz Kine sa medicinskom pomoći i stručnjacima iz Kine koji će pomoći Srbiji u borbi protiv korona virusa.Uz gromoglasan aplauz predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine u Beogradu Čen BO pozdravili su se sa kineskim stručnjacima.

Foto: Pink.rs

Dugačkim aplauzom odali su veliku zahvalnost za njihov dolazak u Srbiju. Sa aviona su se viorile zastave Srbije i Kine, a posada Er Serbia takođe je dočakana aplauzom.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije je poljubio srpsku i kinesku zastavu.

"Kinezi su pokazali veliko prijateljstvo, ali i solidarnost prema našem narodu", rekao je VUčić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Najveći avion Er Srbije, erbas A330 pun medicinske opreme i kineskih medicinskih eksperata koji će nam pomoći u borbi protiv koronavirusa sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla”.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Video: Pink.rs

Šest stručnjaka iz Vuhana i medicinsku pomoć, koje je iz Kine dovezao avion srpske nacionalne avio-kompanije, na aerodromu je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i  ambasadorka Kine Čen Bo.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasadorka Čen Bo rekla je da smo mi čelični prijatelji koji dele i dobro i zlo.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Od početka borbe dobili smo puno podrške od srpske strane koja se od ovih dana suočava sa virusom. Spremni smo da vam pomognemo u borbi i da damo našu skromnu pomoć", reklaje Bo.

Kako kaže, danas je stigla prva tura pomoći kao i kineski medicinski stručnjaci.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Oni su se povukli iz prve linije fronta Kine i krenuli ka SRbiji i Evropi na novo ratište. Visoko poštovanje i zahvalnost želim da im uputim. Ovaj viris predstavlja neprijatelja celog čovečanstva. U ovom trenutku nam je nabinija solidarnost. Borićemo se sa srpskim prijateljima do konačne pobede", rekla je Bo.

Predsednik Vučić uputio je zahvalnost članovima Er Srbije i izrazio uverenje da će i ubuduće obavljati svoj težak posao.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Dolazak kinseskih stručnjaka je od ogromnog značaja za nas. Uradićemo sve što oni kažu. To nije ništa drugo već pošto vanje onih koji su pokazali da umeju da pobeđuju najvećeg neprijatelja današnjice. Veliko hvala Kini i Si Đipingu,. Hvala ljudima koji su prevezli ovu pomoć", rekao je Vučić i dodao da je drugi avion u Kini i prevozi i drugi deo pomoći.

Kako kaže, ovo je sve besplatna pomoć i donacija Republike Kine, i dodao da je posebno zahvalan za pomoć u stručnjacima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Nije Srbija slučajno u Prvom Svetsom ratu prva uspela da se izbori sa tifusom. I danas je vreme da pokažemo da možemo da pobedimo. Uz sve što smo uradili prethodnih godina, ne bi imali šansu bez pomoći Kine i beskrajno im hvala na tome", rekao je Vučić i dodao da je beskrajno zahvalan i našim pilotima i stjuardesama koji su nam dopremili sve ovo.

Kako kaže, Kina nije završila svojou borbu ali je odlučila da pomogne nama.

"Srbija to ne sme da zaboravi. Kina je naš prijatelj za vjek i vjekova. Hvala vam mnogo. Molim vas da prenesete vašem narodu koliko vas poštujemo i volimo i koliko cenimo vašeg predsednika", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako kaže, Kina je ta koja pomaže da Srbija opstane i da unapredi svoju ekoonimu i da živi bolje u budućnosti.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Hvala vam na solidarnosti i poštovanju koje pokazujete prema SRbiji. Vaši stručnjaci će moći u svakom delu naše zemlje da osete ljubav našeg naroda", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik je rekao da će Srbija znati da uzvrati ne samo poštovanjem već i ljubavlju više nego što to bilo ko može da očekuje.

"Beskrajno hvala mom prijatelju Si Đinpingu koga očekujemo u Srbiji", rekao je Vučić i dodao:

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Živela Kina, živela Srbija!

Foto: Pink.rs

#Aleksandar Vučić

#Kina

#Pomoć

'