AKTUELNO

Predsednik Izaela Ruven Rivlin zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog namere da otvori diplomatsku misiju u Jerusalimu i naglasio da je to još jedan važan znak dubokih odnos između dve zemlje.

Želim da se zahvalim dragom prijatelju Aleksandru Vučiću, jer je rekao da će Srbija uskoro da otvori službenu kancelariju u Jerusalimu, našem glavnom gradu. Ovo je još jedan znak snažne i duboke veze između naših država i naroda. Neka mnogi ovo nastave i slede. Hvala Vam gospodine predsedniče - napisao je Rivlin.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac takođe je preko Tvitera čestitao vođi Srbije zbog najave da će uskoro otvoriti zvaničnu srpsku kancelariju u Jerusalimu, prenosi list.

- Srpska zastava pridružiće se drugim zastavama koje su već prisutne u našem glavnom gradu - napisao je Kac uz reči "Dobro došli" na srpskom.

Izraelska ambasadorka u Srbiji Alona Fišer Kam rekla je da razne zemlje slede primer SAD-a koje su 14. maja 2018. otvorile ambasadu u Jerusalimu.

- Očekivali smo od naših dobrih prijatelja, kao što je Srbija, da se pridruže tim zemljama. Izjava predsednika Vučića je pozitivna i značajan korak napred u našim bilateralnim odnosima - rekla je ona.

#Aleksandar Vučić

'