AKTUELNO

Velika je čast naći se na konferenciji AIPAC, pred najmoćnijim političarima sveta, i predstavljati svoju zemlju, a Vučić je to uradio odlično, saglasni su sagovornici "Novog jutra".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je sinoć u Vašingtonu na godišnjoj konferenciji AIPAC-a, pred oko 20.000 ljudi, među kojima su najmoćniji političari iz celog sveta, i posebno SAD.

Komentarišući njegov govor, novinarka Ksenija Vučić ocenjuje da je to bio „pravi govor za pravo mesto“, i velika čast što se predsednik Srbije nađe na jednoj ovakvoj konferenciji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Čak je i u najavi rečeno da će „prvi put govoriti neko sa Balkana“, a onda je moderator izrekao lepe stvari o našoj državi i našem predsedniku. Govor nije dugo trajao, budući da je bilo dosta učesnika i svako je imao po 10-15 minuta, ali se tokom konferencije mogao osetiti ponos jer ste Srbin/Srpkinja i što ste na taj način predstavljeni na teritoriji najveće sile na svetu – kaže novinarka za Pink.

U Americi se, u velikoj meri, i kroji sudbina Srbije, pa direktno obraćanje našeg predstavnika američkom narodu treba da je pojam za nas, ocenjuje Slobodan Samardžija, nekadašnji dopsinik "Politike" iz Moskve.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovu situaciju treba što više iskoristiti za dalje – kaže Samardžija. 

Vučić je na konferenciji poručio i da su Srbi i Jevreji delili sudbinu Jasenovca, iako se ova tema uporno „gura pod tepih“, kaže Samardžija. Logora poput Jasenovca je bilo mnogo i, iako bi mnogi najviše voleli da se zaboravi da su uopšte postojali, oni ostaju tema za ceo vek, dodaje on.

#Ksenija Vučić

#Novo jutro

#Slobodan Samardžija

'