AKTUELNO

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je da je „Vladalac“ propagandni film, čiji je politički domet veoma skroman, a inspirisan negativnom opsesijom aktuelnim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je gostujući u Kontraviziji rekao da mu se prvo nije dopao naslov filma „Vladalac“, a onda mu se još manje dopala razrada i zaključak tog filma. 

- To je čist propagandni film. Tu nema ni „i“ od istraživačkog novinarstva i nemanikakve želje da se na argumentovan način govori o vladavini aktuelnog predsednikAleksandra Vučića – rekao je Stanković.

Poruka tog filma je takva da isključivo zastupa interese jedne strane, a nanosi štetu imteresima druge strane. Svi ti epiteti koji su pripisani Vučiću - da je diktator, despot, manipulant, preko ti ličnih uvreda da je toksična ličnost, sve govori da je inspirisan negativnom opsesijom aktuelnim predsednikom Srbije i tu nema političke kritike njegovog rada, već postoji duboka ideološka distanca prema njemu koja se pretvara u ličnu mržnju

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao u filmu postoje segmenti u kojima se potencira negativna poruka. 

- Napravljen je jedan propagandni film visokog naboja i to ne sa ciljem toliko da se podrži deja o bojkotu koliko da se nanese nizak udarac predsedniku Srbije u nekom emotivnom smislu. Imate tri i po sata programa u kojem se govori samo negativno, nema nikoga ko bi stvari možda drugačije posmatrao – istakao je Stanković.

On je mišljenja da je za taj film postojala politička narudžbenica, koja je glasila: „napravite nešto što će najviše da ga povredi“.

- Politički domet tog filma je jako skroman, maltene nikakav. U jednoj zemlji koja je poprilično zostala rešiti pitanje putne infrastrukture, rekonstrukcije zdravstvenih centara, dovoditi strane investitore, sprovesti fiskalnu konsolidaciju, pa krenuti u proces progresivnog i ekonomski zasnovanog podizanja plata ne možete zameriti ni Vučiću ni bilo kom drugom političaru – podvukao je Stanković.

Prema njegovim rečima, svi oni koji ga kritiku moraju biti svesni da je to trebalouraditi mnogo ranije. 

- Za Vučića imate vidljive i proverive rezultate – istakao je Stanković koji kaže da mu ideja o bojkotu liči na političko samoubistvo.

Stranke koje izađu iz parlamenta nisu više relevantne. Kada ulazite u jednu takvu avanturu kao što je bojkot morate imati jasno razgrađen scenario i skup koraka koji ga prate. Nisam do sada video ništa osim propagandnih flešava kao što je bio ovaj film

#Dejan Vuk Stanković

#Kontravizija

'