AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas najavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija o delimičnom ukidanju taksi na srpsku robu kao "manevarske igre" i ukazao na to da "na Kosovu postoje i oni koji su za to da ne bude nikakvog ukidanja taksi".

"Na Kosovu postoje i oni koji hoće da nema nikakvih ukidanja taksi, od Kurtija koji vrši manevarske igre - kako bi nešto ukinuo a da ne ukine, i da pritom ucenjuje Srbiju - do onih koji smataraju da takse moraju da budu ukinute zbog dobrih odnosa sa SAD", kaže Dačić.

On je istakao da je Srbija mogla da uvede kotramere Prištini.

"Kurti je smislio da treba da prestanemo sa kampanjom povlačenja priznanja, a pre neki dan su se radovali kada je Jamajka kobajagi priznala Kosovo", rekao je Dačić.

Dodao je da je na sastanku u Solunu novom kosovskom ministru spoljnih poslova Glauku Konjufci ukazao na najave da će Tirana i Priština zajedno da lobiraju za priznanje tzv. Kosova, a da Srbiji to treba da bude zabranjeno.

Govoreći o najavi Kurtija da će takse zameniti reciprocitetom, Dačić je istakao da u Prištini moraju da shvate da oni nisu ravnopravni sa Srbijom.

#Aljbin Kurti

#Ivica Dačić

#Takse

'