AKTUELNO

Premijer je već izjavljivao da je ovaj susret od velike važnosti za Srbiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić  sastao se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Predsednik Vlade Srbije se zahvalio Merkelovoj na velikoj pažnji koju je poklanjala zapadnom Balkanu. - Danas ćemo razgovarati o pitanjima regionalne stabilnosti, to je važno pitanje i za Evropu, mi smo puno napora načinili. Sutra putujem u Sarajevo, važno je da sarađujemo što više i obezbednimo slobodan protok kapitala u regionu. Uz podršku EU moramo očuvati mir i stabilnost. Zapadni Balkan je zanačajan za rast u celoj Evropi - rekao je Vučić, ocenivši da je Srbija na dobrom putu što se ekonomije tiče.Srbija je postala veoma pouzdan partner i Nemačkoj i Evropskoj uniji, razgovarali smo, ali smo i teške stvari sprovodili u delo, mislim da smo tim zaslužili i poštovanje najznačajnije države u Evropi. Zadovoljni smo načinom na koji Nemačka tretira Srbe, koji ovde žive i rade, istakao je Vučić.

Foto: Tanjug

Nemačka kancelarka Angela Merkel je govoreći o reformama rekla da to nije nešto na šta Brisel i EU prisiljavaju zemlje, to je nešto što je u interesu Srbije, državna preduzeća su takođe dobro napredlovala. Srbija je na pravom putu, istakla je nemačka kancelarka.Ove refome su jako bitne i jako hrabe i odnosi sa Kosovom su ipak bolji, bez obzira na sve, istakla je ona.Srbija ima važan zadatak i po pitanju ilegalnih migracija. Srbija je vodila računa da registruje izbeglice, znamo koliko su teški uslovi života u Srbiji i poštujemo taj rad. Znamo da postoji ilegalna migracija i na tom polju nećemo Srbiju ostaviti na cedilu, istakla je Merkelova.

Foto: Tanjug

Merkelova je naglasila da je veoma važno što je premijer Vučić sproveo reforme iako je imao velike napore, rekla je Merkelova dodajući da je on ispunio sve uslove za napredak ka učlanjenju u EU.

Foto: Tanjug

Kako novinar portala Pink.rs javlja premijer je svečano, uz pratnju, dočekan na aerodromu.

Foto: Pink.rs

- To je velika čast za malu zemlju kao što je Srbija što nemačka kancelarka Angela Merkel nije otkazala susret, već insistira na njemu - izjavljivao je ranije Vučić povodom ovog susreta.

Foto: Pink.rs

Očekuje se da će Vučić i Merkelova više od dva sata razovarati o najvažnijim političkim temama.

#Aleksandar Vučić

#Angela Merkel

#Berlin

'