AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se crnogorski predsednik Milo Đukanović "preigrao" donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti, kao i da će u litijama biti još više ljudi ako ih budu više napadali.

- Đukanović nije shvatio kolika je snaga, kao odgovor, ako na nešto udarite što nije samo politika već predstavlja nečiji identitet, nešto što je u genetskom kodu, što su svetinje - rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Đukanović je "napravio veliku grešku i preračunao se" jer je verovao onima koji smatraju da je sve u istraživanju javnog mnjenja i u kampanjama.

Dačić je podsetio da u Crnoj Gori uskoro predstoje izbori, tako da se krenulo u mobilisanje svih koji su za crnogorsku nezavisnost a smatraju da im nešto srpsko u tome smeta.

- Znam ljude koji su bili visoki funkcioneri Demokratske partije socijalista a sad su glavni u litijama - rekao je Dačić.

Govoreći o Kosovu,  on je naveo da je "apsolutno nerealno" ako neko očekuje da će ga Srbija pod pritiskom priznati kao nezavisno.

- To ne bi odgovaralo ni situaciji na terenu, niti Priština kontroliše celo Kosovo, niti Srbija celu svoju teritoriju kako je definisano njenim Ustavom - rekao je Dačić.

On je naveo da je izmedju Beograda i Prištine potreban "nestandardni kompromis" koji bi značiio najmanje loše rešenje za sve.

#Ivica Dačić

#Milo Đukanović

'