AKTUELNO

Srpska lista najoštrije je osudila to što košarkašima Sloge iz Batočine nije dozvoljeno na prelazu Jarinje da uđu na Kosovo i Metohiju, uz ocenu da je to nastavak primene politički motivisane prakse prethodne vlade u Prištini, kojom se srpskoj omladini onemogućava da se bavi sportom.

"Srpski narod očekuje da novoformirana Vlada u Prištini ukine sve odluke svojih prethodnika kojima se ugrožava normalan život za sve građane na Kosovu i Metohiji, a kojima se vrši klasična segregacija građana na nacionalnoj osnovi", navodi Srpska lista u saopštenju.

Dodaju da bi nastavak antisrpske politike bio više nego poguban po razvoj boljih odnosa između srpskog i albanskog naroda, koji bi bili preduslov za bolje međusobno razumevanje i izgradnju poverenja, bez čega je nemoguće graditi normalne odnose u budućnosti.

Košarkašima Sloge iz Batočine juče na prelazu Jarinje nije dozvoljeno da uđu na KiM, gde je u Kosovskoj Mitrovici trebalo da odigraju utakmicu protiv ekipe Trepče, u sklopu takmičenja u Drugoj srpskoj ligi.

#Jarinje

#Kosovo

#Košarka

#Srpska lista

#Zabrana

#prelaz

#sloga

'