AKTUELNO

Evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varheji doputovao je u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla", dočekala ga je ministarka za evropske integacije Jadranka Joksimović.

Varheji će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a u prvu posetu Srbiji stigao je dan pošto je u Briselu zvanično predstavljena nova metodologija procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Vučić i Varheji će razgovarati o nastavku evrointegracija, a posle sastanka održaće zajedničku konferenciju za novinare, na kojoj ce Verheji izneti buduće planove Evropske komisije za region i prokomentarisati revidiranu metodologiju proširenja.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Takođe, tom prilikom biće potpisan finansijski sporazum o projektnom finansiranju IPA 2019, koji će parafirati ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Komesar Varheji će se sastati i sa premijerkom Anom Brnabić, a zajedno sa posrednicima u međustranačkom dijalogu u Srbiji, Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom, sastaće se i sa predsednicom Skupštine Majom Gojković, kao i predstavnicima političkih stranaka.

Predviđeno je da zatim Verheji, Fajon i Bilčik održe zajedničku konferenciju za medije.

#Aleksandar Vučić

#Oliver Varheji

'