AKTUELNO

Ona je gostujući u Jutarnjem programu Pink televizije najavila još investicija i projekata.

U koje sve infrastrukturne projekte Srbija ulaže 9 milijardi evra, kada će biti završeni mnogi putni pravci i hoće li vozovi saobraćati prugama po projektnim brzinama teme su o kojima je govorila Zorana Mihajlović potpresednica Vlade Srbije gostujući u Jutarnjem programu Pink televizije.

Ona je istakla da “svako ko je putovao na more ovog leta mogao je da vidi kako su putevi sređeni”, međutim Mihajlović je i istakla da je pored građana Srbije to i dobra vest za investiture.

- Sada oni dolaze više kod nas jer im je i potrebno manje vremena da dobiju građevinsku dozvolu, a to znači da je dobijaju za šest dana – objašnjava ona i dodaje da je ponosna na činjenicu da je do sada otovoreno više od 130 kilometara auto-puta.

- Nema dela Srbije gde se ne rade putevi. Mi nastavljamo i sa planom da u narednih dve do tri godine železnička infrastruktura bude potpuno sređena – ističe ministarka, dodajući da su se uprkos napornom radu susretali sa negativnim komentarima.

- Svaki put kada se pokrene svaki infrastrukturni projekat mi imamo mnogo negativnih komentara da nam to ne treba. Srbija se nalazi na važnom mestu na Zapadnom Balkanu, ako nije ispreplitana koridorima ona će biti izopštena – ističe ona, dodajući da danas svaki investitor pre dolaska u Srbiju želi da zna koliko je zemlja politički i ekonomski stabilna, koliko mu je vremena potrebno za dozvole, kao i koliko je razvijena infrastruktura.

- Da sam strani investitor, ja bih ulagala u nas. Mi smo jedini koji u regionu imaju političku stabilnost koja nije trenutna. Investitori obavezno gledaju šta se dešava u jednoj vladi, “semafor je važan”, često kaže naš premijer, a naš semafor je zelene boje – ističe ministarka.

Ona ističe da je veliki uspeh dosadašnje Vlade Srbije i to što je duž Koridora 10 premijer otovrio 55 fabrika.

- To što smo sredili Koridor je dovelo dosta investitora, ali mi ne planrimo da stajemo. Predsednički izbori ne mogu da utiču na to, jer počinje sezona i mora da se radi – ističe ona.

Mihajlović se osvrnula i na predseničke izbore koji su zakazani za 2. april.

- Važno je naglasiti da mi kampanju vodimo van randnog vremena, a to je popodne i uveče – rekla je ona i dodala da očekuje da će kandidat SNS-a, Aleksandar Vučić, pobediti na predstojećim izborima.

- Politička stabilnost, mudre odluke i mogućnost da se odlučuje u teškom okruženju, su karakteristike dobrog predsenika - rekla je Mihajlović.

#Jutarnji program

#Televizija Pink

#Zorana Mihajlović

'