AKTUELNO

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković ocenio je da Dragan Đilas vodi kampanju "lažima protiv rezultata" i da je ono što govori licemerno.

"Očekivano je bilo da se, nakon svojih glasnogovornika Aleksića, Tepićke i Obradovića, oglasi i onaj koji stoji iza svih laži koje se danima plasiraju i na taj način malo uozbilji svoju kampanju 'lažima protiv rezultata'", kaže Mirković, saopšteno je iz GO SNS.

Prema njegovim rečima, licemerno je da Djilas govori o tome kako bi i šta on danas uradio i ukazao da je za vreme njegove vlasti stopa nezaposlenosti bila preko 25, dok je danas ispod 10 odsto.

Licemerno je da o tome govori čovek koji je od sebe i svojih saradnika napravio milionere, istakao je Mirković u saopštenju.Prema njegovim rečima, umesto što Đilas iznosi budalaštine, mogao bi da nam konačno objasni kako je od 74 hiljade evra došao do 25 miliona evra i to samo u nekretninama.

"Mogao bi Đilas da nam kaže da li ga je makar malo sramota što je svoje državne i stranačke funkcije, kao što su direktor Narodne kancelarije tadašnjeg predsednika Borisa Tadića, ministra za Nacionalni investicioni plan, a potom i gradonačelnik, dok je istovremeno u DS vedrio i oblačio, koristio za besomučno lično bogaćenje dok je Beograd i Srbiju doveo na rub propasti", naveo je Mirković.

On napominje da je dok je bio na svim pomenutim funkcijama BDP bio -3,1%, prosečna plata iznosila je 350 evra, a minimalna plata bila je 15 hiljada dinara.

"Za razliku od tog vremena danas je u Srbiji BDP +4,7%, prosečna plata je preko 500 evra, a minimalna zarada iznosi 30 hiljada", ukazao je Mirković.

On je dodao da je mučno bilo slušati čoveka koji je "pokrao 15 hiljada porodica naplativši im duplo cenu vrtića, čoveka koji je svakog Beograđanina zadužio za 630 evra, a Grad za 1,2 milijarde evra".

"Jasno je svima da Đilas osim bolesne želje da se domogne vlasti, fotelje, privilegija i moći nema šta drugo da ponudi građanima Srbije", ocenjuje Mirković.

On je poručio da Đilas, zajedno sa Jeremićem i Obradovićem, može da nastavi sa svojim lažima, a izbori će pokazati da su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka jedini garant bolje budućnosti Srbije i svih njenih građana.

#Aleksandar Mirković

#Dragan Đilas

'