AKTUELNO

Negotin je danas dobio novu zgradu Policijske stanice, a potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su policija i građani u ovom mestu dobili savremen objekat koji će omogućiti efikasniji rad policije.

"Kao što smo obećali krajem avgusta prethodne godine započeti su ozbiljni i obimni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji ovog prostora, kako bi se pripremio za useljenje policijske stanice i drago mi je što su građani Negotina i naše kolege iz Ministarstva unutrašnjih poslova dobile jedan savremen objekat koji može da zadovolji sve potrebe građana i policije", rekao je Stefanović, a navedeno je u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Ministar je objasnio da će u novom objektu građani brže ostvariti svoja prava, od vađenja ličnih karata, pasoša, vozačkih i saobraćajnih dozvola, ali i svih drugih poslova koje treba da obave u policiji.

Novi objekat omogućiće i bolje uslove rada policijskim službenicima, jer su u njemu, između ostalog, smeštene savremene prostorije saobraćajne i kriminalističke policije, prostorije za rad sa maloletnim licima, naveo je ministar i dodao da je želja da "građani osete da mislimo na njih svakoga dana".

Zbog toga će, naveo je, sledeća faza biti povezivanje video-nadžora koji postoji u školama sa policijskom stanicom, ali i izgradnja novog video-nadžora koji će omogućiti da ulaz i izlaz iz mesta na teritoriji opštine Negotin bude povezan sa policijskom stanicom, čime će biti obezbeđeni domovi i povećana bezbednost građana.

Stefanović je razgovarao s načelnikom Policijske uprave Bor, načelnikom Policijske stanice Nagotin, ali i predsednikom opštine u ovom mestu, te istakao da od početka godine na teritoriji Policijske uprave Bor nije počinjeno nijedno ozbiljnije krivično delo.

"To ne znači da policija nije budna i intenzivno se radi svakoga dana da stopa kriminaliteta, koja je smanjena i prošle godine, bude još niža", rekao je Stefanović i dodao da je posao Ministarstva unutrašnjih poslova da policiji, koja svoj posao obavlja u službi građana, obezbedi bolja vozila, uniforme i bolje prostorije.

Cilj je da građani osete boljitak, efikasnost i brzinu u postupanju policije, da vide da rad policije u zajednici daje rezultate i da je iz godine u godinu Srbija sve bezbednija zemlja, naglasio je ministar, a lokalnoj samoupravi i ljudima iz policije zahvalio je što su se potrudili da u relativno kratkom roku Negotin dobije modernu policijsku stanicu.

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

#Negotin

'