AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da treba raditi na povećanju broja zaposlenih Roma i Romkinja i da je neophodno iskoreniti stereotipe prilikom zapošljavanja Roma, ali i pripadnika LGBT populacije.

Đorđević ukazao na potrebu razvijanja i primene programa prekvalifikacije i dokvalifikacije i da je predložio da romska udruženja odrede svog predstavnika koji će biti uključen u rad na pitanjima zapošljavanja u saradnji sa Ministarstvom i Nacionalnom službom za zapošljavanje, navodi se u saopštenju Ministarstva.

''Potrebno je akcenat na ovom postupku staviti na mlade i prigodnim aktivnostima i poslovima dati im šansu za budući razvoj'', rekao je Djorđević na redovnom sastanku sa predstavnicima romskih udruženja i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, kao i sa predstavnicima udruženja za podršku i zaštitu LGBT osoba.

Kada je reč o podršci i zaštiti LGBT osoba, ministar je istakao mogućnost razvijanja zajedničkih projekata na ostvarivanju ravnopravnosti svih građana i građanki Srbije.

Kako je naveo, Ministarstvo će u partnerstvu sa organizacijama civilnog društva raditi na korišćenju sredstava iz evropskih fondova, izradi nacrta propisa i predloga strateških dokumenata, kao i na jačanju civilnog društva kao sektora saradnje i na psihološkoj i socijalnoj zaštiti LGBT osoba.

#Ministarstvo za rad | boračka i socijalna pitanja

#Zoran Đorđević

'