AKTUELNO

U Novom Sadu danas je otvoren Naučno tehnološki park, namenjen Fakultetu tehničkih nauka, vredan 26 miliona evra.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je na otvaranju da Srbija do 2014. nije imala ni jedan jedini naučno-tehnološki park, a da će do kraja mandata ove Vlade imati četiri takva parka i celu mrežu startap centara.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Ovo je poseban dan, ostvarenje jednog sna koji smo svi zajedno sanjali. Stavili smo pred sebe transformaciju celog društva i danas imamo i suštinski konkretno bolju budućnost za generacije koje dolaze. Danas imamo pobedničku Srbiju. Imamo infrastrukturu za drugačiju budućnost, i sledećoj Vladi ostavićemo sve preduslove za to", izjavila je Brnabićeva.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da se novootvoreni objekat prostire na 30.000 kvadratnih metara i da će u njemu na 10.000 kvadrata, 3.000 studenata i 400 profesora, docenata i asistenata Fakulteta tehničkih nauka imati najsavremenije uslove za rad.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Polovinom godine park će biti iznajmljen startap i IT kompanijama.

"Ovo je veliki dan za AP Vojvodinu i Srbiju, jer smo danas postavili još jedan temeljni stub razvoja obrazovnog i naučnog rada u oblasti informacionih tehnologija. Ovo je veliki dan i za još brži rast Univerziteta u Novom Sadu, kao jednog od najprosperitetnijih univerziteta u ovom delu Evrope, koji ima ogroman razvojni značaj za celo naše društvo", rekao je Mirović.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

#Ana Brnabić

#Igor Mirović

#Novi Sad

'